2018-12-12 05:59


Dacian Cioloş: Miniştrii Cabinetului meu au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere

 |  10:43
Dacian Cioloş: Miniştrii Cabinetului meu au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, că miniștrii Cabinetului său au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere. Prim-ministrul a susţinut că nu le-a impus acest lucru miniştrilor, ci le-a recomandat.

"Această declarație de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniștrii, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt niște criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizații neguvernamentale din România care de mulți ani de zile lucrează pe aceste domenii. (...) De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-și asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc și, pe de altă parte, cred că este important să dăm și semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea", a afirmat Dacian Cioloș, la Radio România.

Premierul este de părere că transparența și integritatea sunt elementele incipiente pentru o administrație funcțională.

"Sunt lucrurile pe care probabil nu o să le putem face în acest an, cel puțin în acest mandat, cel puțin este important că lucrurile trebuie să se schimbe măcar în al 12-lea ceas în interesul tuturor și al cetățenilor și al partidelor politice care vor guverna după 2017 încolo", a completat premieul Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a mai spus că „este important să înțelegem că este un proces colectiv schimbarea asta, nu este suficient să aibă loc schimbarea la vârf, dacă nu ne schimbăm la bază”.

„Degeaba ne plângem de un Parlament, noi l-am ales și oamenii de acolo pe bună dreptate spun: eu reprezint niște oameni în teritoriu care m-au ales, care au dat un vot pentru mine. Când o parte din societate vrea schimbare, nu este suficient, dacă nu ne mobilizăm și fiecare să-și facă treaba acolo unde este", a explicat premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22
Citeste si:
Dacian Cioloş, deranjat de fotografia de grup a Guvernului

TAGURI: dacian ciolos, ministru, cabinet, semneaza, declaratie, integritate, proprie, raspundere
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


RONI
22 Noi 2015

Dle prim ministru ciolos dati-l afara pe acest nenorocit mugur isarescu ,acest tradator imputit,isarescule la puscarie jeg uman
ANONIM
23 Noi 2015

In cadrul ORICAREI FUNCTII PUBLICE pt a exista NORMALITATE trebuie sa se respecte TREI principii de baza; principiul INTEGRITATII, al COMPETENTEI si al INDEPENDENTEI. Cei care au functii de conducere mai trebuie sa dovedeasca ca au si ABILITATILE corespunzatoare si ca sunt oameni de CARACTER.
Random image



Ultimele stiri






loading...