2019-03-18 18:06


Dacian Cioloş, noi precizări în cazul Antenelor

 |  12:46
Dacian Cioloş, noi precizări în cazul Antenelor

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că posturile de televiziune ale trustului de presă Intact vor emite inclusiv luni din sediile în discuție. Prim-ministrul a subliniat faptul că decizia ANAF nu vizează activitatea jurnaliștilor.

"Posturile tv nu își pierd licențele, încetarea emisiei este întotdeauna apanajul CNA și nu s-a pus problema în acest sens. În ciuda afirmațiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile în discuție, pentru simplul motiv că suntem abia la începutul unui proces legal de intrare în posesie și valorificare a unui bun al statului, care va putea să mai dureze încă luni bune", a precizat premierul, în plenul Senatului, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a mai spus că, „la ora actuală, singura formă de valorificare a bunurilor confiscate de stat este reglementată de Ordonanța 14/2007, care presupune doar vânzarea bunurilor, ca formă de valorificare a acestora”.

„Acest lucru a fost confirmat și de CCR prin decizia 859/2015, publicată în 10 februarie. Astfel, CCR constată că statul nu poate opta, în sensul păstrării în proprietatea lui privată, a unui bun confiscat sau transferat din proprietatea sa privată în cea publică decât printr-o intervenție legislativă. (...) În caz contrar, se aplică exclusiv prevederile ordonanței 14/2007, respectiv vânzarea bunului. Așadar nu există cadru legal în momentul de față care să permită încheierea unui contract de închiriere de către Guvern cu locatarii imobilului respectiv", a completat premierul.

Dacian Cioloș a explicat că posturile de televiziune ale trustului Intact au contract de închiriere cu fostul locatar și nu cu ANAF.

"Potrivit hotărârii judecătorești, bunul a fost trecut în proprietatea privată a statului, liber de orice sarcini. Deci, automat, și contractele de închiriere care existau înainte de această decizie judecătorească își încetau activitatea", a completat prim-ministrul.

Premierul a ţinut să precizeze că ANAF a acționat în virtutea atribuțiilor legale.

"Pe 8 februarie 2016, în cadrul unei ședințe conduse de fostul președinte ANAF, s-a decis punerea în aplicare a unei sentințe definitive. Notificarea de evacuare a fost trimisă pe 15 februarie. Eu nu am fost informat de această decizie, dar nici nu trebuia să fiu informat, nici eu, nici ministrul de Finanțe, pentru că ANAF avea, conform legii, întreaga autoritate pentru această activitate. Persoanele juridice au posibilitatea de a ataca în instanță notificarea oficială și va fi, evident, decizia unui judecător ce se va întâmpla mai departe. Proprietar al acestor bunuri, conform deciziei judecătorești, este statul român și în această situație este datoria instituțiilor statului să își valorifice aceste bunuri așa cum ele sunt atribuite prin decizia definitivă a instanței", a afirmat premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-17
Citeste si:
Liviu Dragnea, despre cazul Antena 3: Acţiunea ANAF, nedemocratică. Statul închide cinci televiziuni
ANAF evacuează Antena 1 și Antena 3
Ion Iliescu, despre situaţia Antenei 3: Statul limitează dreptul la liberă exprimare a trustului de presă Intact

TAGURI: dacian ciolos, precizare, caz, antena
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...