2018-12-14 19:38


Dacian Cioloş: Republica Moldova să țină legătura cu reprezentanții societății civile

 |  11:59
Dacian Cioloş: Republica Moldova să țină legătura cu reprezentanții societății civile

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, la finalul întrevederii cu prim-ministrul Republicii Moldova, că i-a recomandat acestuia să țină legătura cu reprezentanții societății civile, „să asculte doleanțele și așteptările legitime care merg în direcția reformei și menținerea parcursului european” al ţării.

"Vizita a contribuit la o mai bună înțelegere a situației dificile prin care trece Republica Moldova, să înțelegem mai bine și ceea ce se întâmplă la Chișinău, și care este poziția guvernului. Credibilitatea majorității parlamentare depinde de capacitatea de a lua decizii pentru implementarea reformelor așteptate de moldoveni și de România ca țară vecină parteneră și de partenerii europeni și euroatlantici", a afirmat Dacian Cioloş, potrivit b1.ro.

Premierul a mai spus că i-a recomandat prim-ministrului din Republica Moldova să țină legătura cu reprezentanții societății civile, să asculte doleanțele și așteptările legitime care merg în direcția reformei și menținerea parcursului european al ţării.

"I-am spus domnului prim ministru că încurajăm guvernul să țină legătura cu reprezentanții societății civile, să asculte doleanțele și așteptările legitime care merg în direcția reformei și menținerea parcursului european al Republicii Moldova. Pornind de la niște angajamente clare de reformp, guvernul României e gata să sprijine Republica Moldova pe parcursul european și să sprijine programul de reformă. Ne dorim stabilitate și un guvern angajat la reforme", a subliniat premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a mai spus că România va acorda un sprijin financiar din creditul rambursabil pe care l-a promis.

"Suntem pregătiți să acordăm un sprijin financiar din creditul rambursabil pe care România l-a promis. I-am spus domnului prim ministru că înainte de a livra prima tranșă ne așteptăm să vină cu câteva măsuri concrete care să demonstreze voință de reformă. Până la sfârșitul săptămânii venim cu o listă de măsuri pe care guvernul le-ar putea lua înainte de transmiterea primei tranșe de la București. România dorește coordonarea sprijinului financiar cu Comisia Europeană și FMI, să fie folosit ca un pod între momentul de față și momentul în care va putea semna un acord cu FMI", a completat premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26
Citeste si:
Premierul moldovean Pavel Filip, la Palatul Victoria
Noul premier al Republicii Moldova, la întâlniri cu preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş

TAGURI: dacian ciolos, republica, moldova, tine, legatura, reprezentant, societate, civila
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...