2018-12-16 06:51


Dacian Cioloş: România nu este o anexă a Uniunii Europene (UE)

 |  12:53
Dacian Cioloş: România nu este o anexă a Uniunii Europene (UE)

Premierul Dacian Cioloș a declarat că România este parte a Uniunii Europene, şi nu o anexă. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că dacă românii nu reușesc să își impună punctul de vedere, este probabil pentru că nu au făcut efortul să înțeleagă suficient de bine cum funcționează lucrurile.

Dacian Cioloş a comentat şi afirmaţiile din presă vizavi de faptul că a fost trimis de la Bruxelles împreună cu "o trupă de oameni de acolo ca să impună României voința Bruxelles-ului".

"Dacă astfel de declarații prind, înseamnă că cei șapte-opt ani care au trecut de la aderare au trecut aproape degeaba, în sensul că încă nu am înțeles că ceea ce am cerut noi în România, să fim parte a Uniunii Europene, s-a întâmplat și că nu ne asumăm lucruri pe care noi le-am cerut din '90 încoace. România este parte a UE, și nu este o anexă a Uniunii Europene — și dacă în unele cazuri nu reușim să ne impunem punctul de vedere acolo, este probabil pentru că nu am făcut efortul să înțelegem suficient de bine cum funcționează lucrurile și să vedem, de exemplu, de ce Polonia poate mai bine să își impună punctul de vedere decât România acolo sau, eu știu, alte noi state membre, pentru că eu nu văd ce interes ar avea Uniunea Europeană atât timp cât România are voturi acolo și este partea Uniunii Europene să impună ceva României", a afirmat premierul Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22
Citeste si:
Victor Ponta: Dacian Cioloş a primit informații greșite de la consilierii săi tehnocrați sau urechiști
Dacian Cioloş explică care este rolul Ministerului Consultării Publice (MCP)
Dacian Cioloş, deranjat de fotografia de grup a Guvernului
Dacian Cioloş: Miniştrii Cabinetului meu au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere

TAGURI: dacian ciolos, romania, nu, este, anexa, uniunea, europeana, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Noi 2015

In cadrul ORICAREI FUNCTII PUBLICE pt a exista NORMALITATE trebuie sa se respecte TREI principii de baza; principiul INTEGRITATII, al COMPETENTEI si al INDEPENDENTEI. Cei care au functii de conducere mai trebuie sa dovedeasca ca au si ABILITATILE corespunzatoare si ca sunt oameni de CARACTER.
Random imageUltimele stiri


loading...