2019-03-24 23:49


Dacian Cioloș solicită îmbunătățirea rapidă a aplicației Inspectorul Pădurii

 |  08:38
Dacian Cioloș solicită îmbunătățirea rapidă a aplicației Inspectorul Pădurii

Premierul Dacian Cioloș a precizat sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a solicitat Ministerului Mediului și Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea aplicației "Inspectorul Pădurii".

Această aplicaţie este dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn.

Dacian Cioloș a menţionat că a reacționat în urma unei postări pe Facebook a lui Adrian Chiriță, referitoare la un camion cu lemn din Bucovina. Inițial, acesta apărea în aplicația "Inspectorul Pădurii" ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost sesizate autoritățile, transportul a apărut în aplicație ca fiind înregistrat.

"În urma postării domnului Adrian Chiriță, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Mediului să verifice situația. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare și codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obținute cu puțin timp înainte de controlul poliției, la vederea echipajului de poliție. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control. Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni să fie eliminate", a scris premierul Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a mai anunţat că Inspectoratul de Poliție Suceava și Garda Forestieră Suceava verifică și activitatea comercială a societății deținătoare a vehiculelor respective.

"Îi mulțumesc domnului Chiriță pentru spiritul civic și pentru implicare și vă asigur că lucrurile semnalate nu vor rămâne fără urmări pentru cei care încalcă legea. Aplicația Inspectorul Pădurii a fost lansată în testare timp de o lună de zile tocmai pentru a primi feedback de la cetățenii care o utilizează și pentru a o îmbunătăți. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră și de al celor cărora le pasă de pădurile noastre", a completat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-31

TAGURI: dacian ciolos, solicita, imbunatatire, rapida, aplicatie, inspectorul, padurii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Iul 2016

NEA BADIE MI SE PARE CA ESTI CU SEMNATURI PRIN ACTELE MAFIOTILOR . ALFEL NU AJUNGEAI AICI . CIT DE CURIND O SA CITIM POATE , DACA NU IN DECEMBRIE - IANUARIE .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...