2018-12-19 07:39


Dacian Cioloş spune dacă Guvernul va menţine creşterile salariale

 |  07:10
Dacian Cioloş spune dacă Guvernul va menţine creşterile salariale

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seară, la Digi 24, că Guvernul intenţionează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, precum şi creşterile salariale "în măsura în care va fi posibil".

"Da, asta este intenţia, atât măsurile din Codul Fiscal care mi se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creştere economică, una din cele mai importante din Uniunea Europeană şi e important ca şi în această perioadă de tranziţie sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România. Sunt foarte multe măsuri care ştiu că sunt bune, sectorul economic le apreciază în Codul Fiscal, deci avem intenţia să le menţinem, să le aplicăm. Creşterile salariale sunt necesare în multe domenii, după părerea mea sunt necesare şi creşterile salariale, dar şi reforme în domeniul respectiv, oricum intenţia noastră este, în măsura în care va fi posibil, să păstrăm aceste creşteri salariale care au fost deja decise de Parlament şi legile promulgate", a afirmat premierul Dacian Cioloş.

În ceea ce priveşte mărirea salariilor bugetarilor cu 10 la sută, prim-ministrul a spus că trebuie să aştepte promulgarea.

"Trebuie să aşteptăm promulgarea, oricum, în scenariile de calcul pe care o să le facem, o să luăm şi acest lucru în considerare, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu finalizarea, să spun aşa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3 la sută, să nu depăşească 3 la sută. Şi aşa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investiţiile în economia românească, dar în momentul de faţă cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3 la sută", a precizat Dacian Cioloş.

Premierul a ţinut să menţioneze că aceste creşteri salariale cu 10 la sută trebuie însoţite de "un pachet de investiţii".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-23

TAGURI: dacian ciolos, guvern, mentine, cresteri, salariale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Noi 2015

Mai intai trebuie sa fie corectate aberatiile si anomaliile promovate de regimul politic PINOKIO-SARBU ILIE si care nu se regasesc in nici o tara membara a UE, trebuie anulate unele reglementari; care permit pensionarilor fosti bugetari sa fie platiti cumulat si cu pensie si cu salariu de bugetar angajat la stat., care permit alesilor (primari, parlamentari, consilieri, presedinti de consiliu judetene) sa primeasca cumulat pensie anticipata (stabilita prin tot felul de aranjamente) si salariu de bugetar precum si anularea reglementarilor care permit liderilor de sindicat pensionati anticipat (tot prin tot felul de abuzuri) din functie publica sa primesca cumulat pensie anticipata si indemnizatie de la sindicat.De asemenea trebuie exclusi din CONSILIILE DE ADMINISTRATIE ale unitatilor economice cu capital de stat toate persoanele din ministere care sunt incadrati ca urmare a NUMIRI lor politice si nu prin concurs. Totodata trebuie exculusi in urma unei AUDITARI externe PILOSII din ASF, din MAE, din SPP, din STS, etc. care nu stiu nici macar ce sarcini de serviciu au detinand doar carduri cu ajutorul carora scot lunar de la bancomat salarii mai mari de 1000 de euro.
Random imageUltimele stiri


loading...