2017-01-22 18:19


Dacian Cioloș susţine că e nevoie de o regândire a sistemului de pensii

 |  12:48
Dacian Cioloș susţine că e nevoie de o regândire a sistemului de pensii

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că este nevoie de o regândire a sistemului de pensii, dar o astfel de regândire e judicioasă după ce s-a clarificat situația salarizării.

"Noi ne-am legat în anul acesta de lucruri pe care am știut că le putem face. Nu avea rost să mințim oamenii să spunem doar ca să dea bine. (...) Nu ne-am legat de pensii anul acesta pentru că știam că nu avem sursa bugetară acum. (...) Prioritatea a fost să nu scadă pensiile datorită faptului că nu suntem capabili să finanțăm pensiile și aici și eu și doamna ministru de Finanțe am repetat de mai multe ori, în ciuda a ceea ce vedeați pe galben în josul ecranului la multe televiziuni, că nu vor scădea pensiile și că facem toate eforturile să asigurăm obligațiile statului legate de finanțarea pensiilor. Da, e nevoie și de o regândire a sistemului de pensii cu siguranță, dar cred că o astfel de regândire e judicioasă după ce am clarificat situația salarizării, după ce știm cum îi plătim pe cei care contribuie de fapt și la sistemul de pensii. (...) Ne-am legat de treaba asta și sper să putem împinge cât mai mult această abordare a salarizării până la sfârșitul mandatului", a afirmat premierul Dacian Cioloș, la Palatul Victoria, la o dezbatere privind pachetul antisărăcie, potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-18

TAGURI: dacian ciolos, regandire, sistem, pensiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANONIM
18 Oct 2016

“Modernizarea statului” a fost totdeauna un slogan serios folosit in mod demagogic de clasa politica, doar in campania electorala, desi constituie o miza foarte importatnta pentru progresul natiunii romane. Acest proces nu a fost posibil sa se realizeze deoarece in societatea politica activeaza foarte multe CIOCIOLINE (feminine dar si masculine) submediocritati si este total lipsita de capacitati manageriale in domeniul administratiei publice sau pentru valorificarea superioara a factorilor de reusita (inclusiv a celor naturali) cu poltential ridicat. Datorita actului tradarii manifestat in postcomunism de majoritatea politicienilor, clasa politica, nu a putut dovedi practic niciodata ca are intentii cu finalitate si pentru realizarea interesului general al societatii.
ANONIM
18 Oct 2016

Nerespectarea principiilor competentei si moralitatii precum si neprevenirea conflictelor de interese sau a unor incompatibilitati in ocuparea functiilor de catre functionarii sau demnitarii statului a condus la situatia in care la nivelul structurilor centrale si teritoriale ale administratiei statului sunt doar clanuri ce au la baza grade de rudenie, relatii de prietenie si interese nelegitime care au condus la devorarea bugetelor nationale. Sistemul de salarizare si acordare a stimulentelor la bugetari si salariati din unitatile cu capital de stat, este un mijloc de a intretine si alimenta coruptia si nu are nimic din modelele europene ori ceva comun cu rationalitatea sau notiunea de echitate sociala. Este un instrument de jegmanire a bugetelor publice si a unitatilor cu capital de stat, salariu max. este de 70 de ori mai mare decit cel minim. La fel si pensiile bugetarilor cea max. este de 80 de ori mai mare decat cea minima. In acest domeniu nu avem asemanare in rindul tarilor din UE si astfel se face dovada clara a faptului ca statul nu exista sau functioneaza pe principii total nesanatoase.
ANONIM
18 Oct 2016

In politica salariala nu sunt respectate un minim de principii: salarizare egală la muncă egală, salarizare în funcţie de conţinutul muncii prestate, salarizare în funcţie de salarizarea existentă pe piaţa muncii", in situatia in care pentru intretinerea unui detinut se aloca lunar de la bugetul statului cca 2500 RON . In aceste conditii se impune respectarea salariului minim impus in 2007 de catre UE de 65% din salariu mediu (800euro) existent în comunitatea europeană la acea data, adica de 500 de euro; “Solidaritatea” ca valoare umana, in Romania, nu se poate manifesta ca o unitate strânsă, bazată pe comunitatea de interese, de sentimente, de idei si spirit de întelegere. Aceasta are doua valente una pentru categoria “jecmanitilor” si este invocata de clasa politica numai atunci cand puterea decide unilateral ca o majoritate a populatiei urmeaza ori si-a pierdut unele drepturi. A doua valenta a solidaritatii se adreseaza clasei privilegiatilor (jecmanitorilor), din care fac parte obligatoriu factorii puterii si se refera la sporirea propriilor avantaje, facilitati si libertati pentru comiterea de atrocitati. CLASA de MIJOC pilonul de baza, ce ar putea asigura satabilitatea oricarei societati, exista numai in mintea unor visatori, deoarece in realitate ea lipseste cu desavarsire din Romania tot datorita infantilismului politic. Solidaritate intre privilegiati si celelalte categorii sociale nu se va putea realiza nociodata deoarece trufia, dusmania, incultura si lipsa de civilizatie sunt intretinute politic si nu infatiseaza decat “raporturi sau relatii ce ar putea exista intre lup si miel”.
ANONIM
18 Oct 2016

Politica salariala in perioada postcomunista a fost de natura sa conduca pentru majoritatea populatiei la adincirea saraciei. Guvernantii au invocat pentru aceasta in mod cu totul eronat slaba productivitate a muncii, desi acest indicator este in responsabilitatea lor, dar nu si pentru politicienii parveniti sau acolitii acestora, care au obtinut venituri salariale mai mari decit occidentalii auto-propunindu-se de forma si abuziv in tot felul de consilii, comisii de privatizare si comitete (C.A., A.G.A., etc.) pentru a primi indemnizatii “grase” fara nici un efort sau aport. In cadrul institutiilor statului au aparut transformari negative uluitoare, datorita lipsei de transparenta si control, s-au “umflat” fara just temei (pentru ca nici o institutie a statului nu are obligativitatea de a veghea la normalitate) organigramele din ministere, structurile locale si centrale, inclusiv Administratia Parlamentului. Schemele organizatorice sunt croite dupa poftele (lacomia) si fantezia diferitilor “farisei nomenclaturisti” si acestea consuma resurse bugetare enorme fara nici o eficienta pentru bunul mers al societatii; - Au fost infiintate institutii, autoritati de stat si numeroase AGENTII GUVERNAMENTALE, batem recordul european. Unele dintre ele sunt conduse si cuprind chiar functionari publici cu statut special care se ocupa de consilierea victimemelor crimei organizate si nu de prinderea autorilor acestor tipuri de infractiuni. Situatia existenta creeaza deruta in sistemul judiciar si este unica in UE si in lume.
ANONIM
18 Oct 2016

Cel “mai acuzator act politic”, pentru cei care au decis şi raspuns in perioada postcomunista de politica salariala din Romania, este acela de export ilegal de venit national constituit din munca salariatilor care au produs bunuri si servicii (mai ales in sistem lohn) pentru piata externa si carora li s-a platit doar nivelul minim al manoperei de pe piata interna. Acest mod de operare (realizat cu acordul mafiotilor din politica) a incurajat si folosirea “muncii la negru” ceea ce a condus in cele din urma si la acumularea necinstita de venit national de catre excroci care nu au nimic comun cu principiul economiei eficiente, exploatind intens forta de munca (fizica si intelectuala) fara nici o menajare sau protectie a capitalului uman valoros. Exploatarea abuziva a fortei de munca este “o cale de capatuiala” a celor care nu respecta fiinta umana ca fiind cel mai valoros capital si carora nu li se intimpla nimic sanctionatoriu (prelungind abuziv programul de lucru fara limite si incalcind normele de munca) chiar daca exista institutii de control ale statului cu competente in domeniu, acestea au doar statut de complici; Mecanismele necesare formarii unei pieti a muncii, functie vitala pentru o societate sanatoasa, in Romania, nici dupa 27 de ani, nu au fost initiate din motive de incompetenta si imoralitate dovedite atat de guvernantii cat si de liderii de sindicat ori alti ONG-isti.
NELU STIUCA
18 Oct 2016

Dupa evenimentele din decembrie 1989 cei mai multi romani traiesc cu senzaţia că ţara nu e guvernată sau că ar fi pe ultimul drum si resimt cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluţia, absenţa oricărei strategii a poporului roman, pentru poporul român. Ca natie avem nevoie de niste raspunsuri. Ce facem cu daruirile lui dumnezeu pentru neamul nostru? Cine sîntem? Cine vrem să fim? Dacă ne punem asemenea întrebări, dacă ne interesează ce cerem noi de la noi înşine ca neam şi ca stat, unde anume avem posibilitatea să ne poziţionăm în matricea naţiunilor moderne, din punct de vedere cultural, politic, economic, social, unde putem fi situati peste zece si mai multi ani şi ce se întreprinde concret pentru asta, atunci cei cu discernamantul neafectat nu pot ramane pasivi fata de realitatile amenintatoare la adresa neamului romanesc.
ROUTER
18 Oct 2016

La cat se ridica pensiile foștilor demnitari ai Partidului Comunist, de la Secretar de Partid în sus? Ar fi cazul că aceștia să-și ridice pensiile de la Moscova.

Adauga un comentariu

Random image