2019-01-21 23:02


Dacian Cioloş: Viitorul guvern trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice

 |  11:16
Dacian Cioloş: Viitorul guvern trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că viitorul guvern, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, trebuie să înceapă o reașezare a administrației publice.

"Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reașezare, de reformare a administrației publice, măsuri clare de creștere a eficienței administrației publice. (...) E nevoie de o reașezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competență", a afirmat premierul Dacian Cioloş, la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a mai spus că nu a existat "apetitul politic" necesar pentru a se trece la o reformă a administrației.

"Am lucrat în primele luni la un astfel de pachet de reformare (...) și am pregătit chiar o dezbatere publică cu câteva propuneri de idei de reformare. (...) Probabil într-un an preelectoral, într-un context în care era vorba de o relație dintre Parlament cu un guvern independent, fără o majoritate clar definită și obiective clar asumate din acest punct de vedere, am constatat, din păcate, în urma acestei dezbateri publice pe care noi am dorit să o lansăm, lipsa apetitului de a aborda frontal aceste subiecte și atunci, decât să dăm dovadă doar de eroism în acest proces de reformare fără să avem convingerea, certitudinea că putem înrădăcina acest proces de reformă, am abordat lucrurile mai mult din punct de vedere strategic", a completat Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-17

TAGURI: dacian ciolos, viitor, guvern, trebuie, incepe, reasezare, administratia, publica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Noi 2016

BULICA daca erati adevarati tehnocrati ACEASTA OUG pentru profesionalizarea managementului (eficientizare) TREBUIA EMISA A DOUA ZI dupa instalareaa GUVERNULUI si sa vizeze nu numai ministerul sanatatii ci toate ministerele si autoritatile publice si le dadeati M- -E politrucilor maidanezi si impostori care de 27 de ani batjocoresc natiunea roamana. N-ATI FACUT-O PT CA SUNTETI INCOMPETENTI SI IN ACELASI TIMP COZILE DE TOPOR AL TUTUROR FORTELOR OSTILE POPORULUI ROMAN .
Random imageUltimele stiri

loading...