2018-12-18 22:07


Dacian Cioloş vorbeşte despre o posibilă intrare în politică

 |  07:59
Dacian Cioloş vorbeşte despre o posibilă intrare în politică

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seara, că nu îl preocupă intrarea în politică. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că nu a acceptat misiunea de a conduce Guvernul pentru a-şi rea un partid politic şi pentru a candida la alegerile din 2016.

„Nu mă preocupă în acest moment, sunt multe lucruri de făcut la nivel de guvern și nu pentru asta am venit și am acceptat această responsabilitate. Nu pentru a-mi crea un partid politic sau pentru a mă prezenta la alegeri în 2016”, a afirmat Dacian Cioloș, în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Premierul a explicat că a venit la conducerea Guvernului deoarece preşedintele Klaus Iohannis i-a dat un  mandat.

„Am venit pentru că președintele României mi-a dat un mandat, am simțit după discuția cu dânsul că putem face echipă și că ăsta este și obiectivul dânsului, ca un guvern în care, sperăm, populația să aibă încredere să reușească și să facem în așa fel încât după sfârșitul lui 2016 să se continue un proiect de construcție cu un guvern politic, legitim și legitimat prin vot”, a susţinut premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-23
Citeste si:
Dacian Cioloş anunţă care sunt autostrăzile prioritare ale Guvernului său
Dacian Cioloş spune dacă Guvernul va menţine creşterile salariale

TAGURI: dacian ciolos, intrare, politica, nu, preocupa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Noi 2015

Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta; - Societatea Civila Organizata, ca factor esential de influentare a puterii, baza de formare si rampa de lansare a membrilor elitei politice (notiuni care inca nu au reprezentare reala pentru societatea romaneasca), trebuie sa aiba taria si capacitatea necesara pentru a reactiona in diverse moduri sa împiedice desfriul clasei politice petrecut in cei 26 ani de postcomunism. Tinind cont de infantilismul clasei politice postdecembriste, de situatia geo-politica a tarii, de stadiul decazut economico-social in care se afla Romania si de obiectivele tinta ce trebuie atinse in perspectiva, este strict necesar sa se adopte o serie de NORME ALE SOCIETATII CIVILE –CONTRIBUABILILOR - fie si in Piata Universitatii, deoarece asa zisa elita politica n-are cum sa adopte vreodata reglementari prin care sa-si afecteze pozitia superioara (asupritoare) dobindita abuziv, miseleste sau sa-si
Random imageUltimele stiri


loading...