2019-04-19 19:46


Daea, despre URMĂRILE ÎNGHEŢULUI: În sectorul agricol astăzi e mai mult bine decât rău

 |  15:08
Daea, despre URMĂRILE ÎNGHEŢULUI: În sectorul agricol astăzi e mai mult bine decât rău

Urmările îngheţului din ultimele zile nu sunt atât de grave pe cât s-ar putea crede, a declarat luni ministrul Agriculturii, Petre Daea, care recunoaşte însă că sunt pierderi la nivelul culturilor de viţă de vie din zona Moldovei şi a culturilor de caise şi piersici.

„Haideţi să vă liniştesc. Astăzi este mai mult bine decât rău, ca să ne înţelegem despre ce este vorba, aceste fenomene au făcut bine pentru culturile din toamnă, cele semănate în toamnă rapiţa, orzul, orzoaica de toamnă, grâul, secara, trt8gicalele au o vegetaţie bună, sunt răsărite, înfrăţite, într-o parte sunt acoperite de zăpadă, în altă parte nu, vegetează pur şi simplu. În partea de vest a ţării există o vegetaţie extraordinară, este un covor exceptional, culturile arată foarte bine şi în ţară situaţia cerealelor păioase situaţia este foarte bună”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Potrivit ministrului, în sectorul cerealelor păioase nu se prevăd pierderi majore, însă sunt suprafeţe acoperite de ape.

„Vom vedea la timpul potrivit ce se întâmplă cu plantele care au fost acoperite de aceste bălţi, în suprafaţă mică. Pe total în ţară avem în evidenţele noastre aproximativ 22.000 ha acoperite cu bălţi pe tot teritoriu dintre care doar 15.000 ha sunt ocupate cu culturi. După ce se vor retrage aceste ape ne vom da seama dacă există grad de afectare”, a mai precizat ministrul.

"Sunt probleme în zona de nord a ţării, la Iaşi- viţa de vie şi în Dobrogea la caise şi piersici, unde din cauza temp scăzute au fost afectaţi mugurii floriferi", a spus Daea.

Întrebat dacă confirmă previziunile producătorilor care susţin o creştere de 10% a pre;urilor la legumele de sezon, ministrul a precizat că preţul trufandalelor la ieşirea pe piaţă sunt mai mari, după care piaţa se stabilizează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-26

TAGURI: daea, inghet, sector agricol,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
26 Mar 2018

e foarte bine,cum sa nu,mai ales in Dobrogea,in Tulcea,totul e inundat si distrus
ANONIM
26 Mar 2018

UN MASCARICI NICIODATA NU STIE CAND SA TACA SI CAND SA VORBEASCA SI MAI ALES CE SA VORBEASCA......................
VIDEO + METEO
07 Apr 2018

D-le DAEA să FUTOROLOGIZAȚI BINEEEEE !!!
Random imageUltimele stiri


STARBAG