2019-05-20 21:51


Dan Barna: USR susţine ferm INTEGRAREA europeană a Moldovei, alături de România

 |  17:31
Dan Barna: USR susţine ferm INTEGRAREA europeană a Moldovei, alături de România

Uniunea Salvaţi România susţine ferm integrarea europeană a Moldovei în contextul european, alături de România, a declarat, duminică, preşedintele USR, Dan Barna, după întâlnirea cu mai mulţi primari din Republica Moldova.

"Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a spus Dan Barna.

El a arătat că nu trebuie "arse etape", iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu, scrie Agerpres.

"Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare", a precizat Dan Barna.

Preşedintele USR Dan Barna şi vicepreşedintele Vlad Alexandrescu s-au întâlnit, duminică, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declaraţiei simbolice de unire cu România.

În contextul Anului Centenar, Uniunea Salvaţi România consideră că este nevoie de un dialog politic real între partide, instituţii şi societate.

"E firesc ca politica să fie un dialog între lideri şi diverse formaţiuni, reprezentanţi ai cetăţenilor, care vor să schimbe idei pentru dezvoltarea comunităţilor. Acest grup de primari din Republica Moldova a bătut drumul până la Bucureşti şi decizia normală a fost să îi primim cu toată ospitalitatea şi să stăm de vorbă. Politica reală, politica pe care USR vrea să o aducă în România, este politica dialogului", a mai declarat preşedintele USR Dan Barna.

Liderii USR au ascultat punctele de vedere ale primarilor despre situaţia actuală din Republica Moldova şi despre iniţiativa de a semna o declaraţie simbolică de unire cu România, în contextul anului Centenar.

"Mi se pare foarte important să reîncepem dialogul între România şi Republica Moldova de acolo de unde a fost întrerupt: adică de la cultură, de la educaţie, de la identitate, de la istorie. Primarii reprezintă vocea oamenilor şi de aceea este foarte important să îi ascultăm pentru a afla nevoile comunităţilor şi a dezvolta politici publice în această direcţie", a declarat vicepreşedintele USR Vlad Alexandrescu, la întâlnirea cu primarii.

În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susţinerea pentru opţiunea europeană de dezvoltare a României şi a Republicii Moldova, o dorinţă împărtăşită de cetăţenii de pe ambele părţi ale Prutului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-18

TAGURI: USR, dan barna, integrare europeana,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMELIAN PROPINATIU
18 Mar 2018

USR cedeaza din electorat catre un PNL mai experimentat politic. A se compara declaraţiile privind Unirea.
ANONIM
19 Mar 2018

DE CE CCR TREBUIE DESFIINTATA …??? CCR a informat oficial delegația Comisiei Europene că NU mai participă la evaluările MCV! Primul pas al PSD pentru SCOATEREA României din UE? https://www.ccr.ro/Anul-2018 ; https://www.comisarul.ro/articol/o-sa-aveti-un-soc-daca-veti-citi-cv-urile-judecato_935364.html SI CU NOI CUM RAMANE....???
LEVST.
22 Mar 2018

La conjunctura politica regionala, da, aceasta este cea mai buna optiune, integrarea in paralel...Nu vad niciun punct din care -aceasta alternativa- poate fi atacata...
Random imageUltimele stiri


STARBAG