2019-02-18 08:15


Dăncilă PARTICIPĂ la Summit-ul şefilor de guvern China - Europa Centrală şi de Est

 |  10:01
Dăncilă PARTICIPĂ  la Summit-ul şefilor de guvern China - Europa Centrală şi de Est

Premierul Viorica Dăncilă va conduce delegaţia României care va participa, sâmbătă, la Sofia, în Bulgaria, la cea de-a şaptea ediţie a Summit-ului şefilor de guvern ai statelor care sunt parte la formatul de cooperare R.P. Chineză - Europa Centrală şi de Est ("16+1").

Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivul major al Summit-ului este "de a promova cooperarea deschisă şi pragmatică" între statele participante în domenii precum energie, comerţ, infrastructură, agricultură, mediu şi contacte interumane, în scopul sprijinirii proceselor de dezvoltare ale acestora şi, totodată, va fi evaluat stadiul proiectelor aflate în implementare şi vor fi lansate noi iniţiative de colaborare în format "16+1".

Principalul moment al Summit-ului va fi sesiunea plenară de dialog la nivelul şefilor de guvern din ţările participante, iar în marja evenimentului va avea loc forumul de afaceri China-Europa Centrală şi de Est, şefii de guvern prezenţi la Summit urmând să ia parte la ceremonia de deschidere a Forumului.

De asemenea, vor avea loc întâlniri bilaterale cu şefii delegaţiilor participante la Summit. Astfel, Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu premierul Consiliului de Stat al R.P. Chineze, Li Keqiang, şi cu omologi din ţările Europei Centrale şi de Est, mai spune Guvernul.

Formatul de cooperare China - Statele Europei Centrale şi de Est ("16+1") a fost iniţiat în anul 2011, în marja vizitei în Ungaria a premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao.

Statele europene participante sunt: Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria. Totodată, au statut de observatori Austria, Belarus, Elveţia, Grecia, Serviciul European de Acţiune Externă al UE şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-07

TAGURI: viorica dancila, summit, sefi de guvern,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
07 Iul 2018

inseamna ca chinezii au prevazut acest razboi comercial cu USA si au pregatit terenul pentru a fi cu un pas inainte , pentru a acapara piata est si central europeana,si nu-in ultimul rand- chiar o imensa suprafata unde isi va trimite -in timp- milioane de cetateni, care vor "uita" sa se intoarca acasa si astfel Europa va fi cucerita(chinezata) nu prin terorism(cum incearca arabii) ci foarte legal si chiar moral, milioane de est si central europeni pleaca -in continuare- in Vest, locul lor trebuie ocupat de cineva...
@VEORICA PORCILA
08 Iul 2018

IAR NE FACE TOANTA ASTA DE CACAT . DE FAPT MA BUCUR , I-L FACE DE CACAT PE DRAGNEA SI CLOACA PSD . MULT SUCCES VEORICO . FA-TI NUMARUL CA DE OBICEI .
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...