2019-05-19 19:45


Dăncilă: Problema imunoglobulinei s-a rezolvat. Îmi asum greşeala cu ”imunoglobină”, a greşi e omeneşte

 |  18:38
Dăncilă: Problema imunoglobulinei s-a rezolvat. Îmi asum greşeala cu ”imunoglobină”, a greşi e omeneşte

”A greşi e omeneşte sau numai cine nu munceşte nu greşeşte. În fiecare zi e o zi foarte plină, sunt multe presiuni. Din dorinţa de a explica cât mai multe poate am făcut acea greşeală. Sunt foarte puţini oamenii care nu au greşit niciodată”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a spus că important este că a fost rezolvată această problemă.

”Mi-am asumat această greşeală, nu trebuia să greşesc. (...) Nu ştiu dacă aşa era pe foaie, am fost supărată pe mine că am greşit”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că nu este dependentă de cititul de pe foi şi că preferă să vorbească liber.

Premierul a susţinut că problema imunglobulinei a fost rezolvată.

”Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problemă, nici azi, nici pe termen mediu”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, despre criza de ”imunoglobină”, referindu-se la declanşarea mecanismului de protecţie civilă, din cauza lipsei totale de imunoglobulină în România.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie în acest moment era declanşarea mecanismului de protecţie civilă, prin solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO pentru criza imunoglobulinei. Ea a spus că deja există un răspuns de la un stat membru, cu care s-a luat legătura.

Potrivit datelor disponibile la Ministerul Sănătăţii, în România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro.

România a cerut oficial ajutorul ţărilor din UE şi NATO pentru criza de imunoglobulină, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţând că i-a comunicat şi prim-ministrului că va activa această procedură. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei vor fi realizate de către Compania Naţională „UNIFARM” SA, care va acoperi şi costurile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-11

TAGURI: viorica dancila, imunoglobulina,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Mar 2018

parca cititul si scrisul corect in limba romana era o problema de scoala primara..cati dintre aplaudacii lui DRac-nea sunt agramati?adica persoane pentru care limba romana e o problema si la scris si la citit
ANONIM
11 Mar 2018

Nu cred ce zici Am vazut tineri pnl isti care intrebati pe holurile parlamentului care este doctrina PNL se uitau ca la OZN habar nu aveau despre ce era vorba
LEVST.
11 Mar 2018

Aici sunt de accord cu vasiliscul-femela, oricne poate gresi, chiar repetat si chiar in acelasi minut, cateodata ai un blocaj de acest gen, iar aceste greseli (in vorbire sau in scris) doar in extrem de reduse cazuri au o importanta rezonabila(chiar mare- cazuri juridice, medicale)..Sigur ca o persoana cu asa functie , daca tot o tine pe greseli "mici", incepe sa se puna intrebarea despre competenta generala, mai ales cand -in fapte- respectiva persoana este o mare eroare, iar cazul vasilicai este ilustrativ, ea este trup-si-suflet de partea raului, iar asta nu poate deriva decat din doua lucruri, ea insasi a urcat treptele ierarhice , pe orice, dar in niciun caz pe merite profesionale si 2) averea de o are, trebuie sa o fi dobandit ilicit sau foarte immoral, aceste 2 cauze sunt esentiale(chiar in general , vorbind) in alierea functiilor publice inalte, cu mafiile...
Random imageUltimele stiri


STARBAG