2019-01-19 21:25


Dăncilă s-a întâlnit cu o delegaţie a CONGRESULUI SUA

 |  16:28
Dăncilă s-a întâlnit cu o delegaţie a CONGRESULUI SUA

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Guvern, cu o delegaţie a Congresului SUA condusă de Devin Nunes, preşedintele Comitetului Permanent pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, anunţă Guvernul. Oficialii au discutat, printre altele, despre importanţa consolidării dialogului politic, despre potenţialul pe care ţara noastră îl are în vederea investiţiilor pe care SUA le-ar putea face, precum şi despre implicarea companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră.

Viorica Dăncilă a primit la Guvern o delegaţie a Congresului SUA condusă de Devin Nunes, preşedintele Comitetului Permanent pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii.

Conform Executivului, Dăncilă a salutat sprijinul pe care Congresul SUA îl acordă Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi a reiterat importanţa pe care o dă ţara noastră acestui parteneriat. Premierul a subliniat interesul pe care îl are România pentru intensificarea consultărilor şi cooperării bilaterale pe temele de interes comun şi a discutat cu delegaţia americană despre viitoarea agendă politică bilaterală.

„Pe lângă importanţa consolidării dialogului politic, premierul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, având în vedere potenţialul mare de care România dispune, precum şi interesul pentru o prezenţă crescută a investitorilor americani. În context, a apreciat dinamica relaţiilor de cooperare în sectorul energetic şi implicarea tot mai pronunţată a companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră”, transmite Guvernul.

De asemenea, Dăncilă a amintit evoluţia ţării noastre în ceea ce priveşte securitatea regională şi a evidenţiat importanţa pe care o are Marea Neagră pentru securitatea euro-atlantică în ansamblul său. Premierul a subliniat importanţa deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din iulie 2018 pentru securitatea şi stabilitatea flancului estic al Alianţei şi a menţionat contribuţiile României la securitatea euro-atlantică. Totodată, a precizat că România va continua să acţioneze ca un aliat responsabil.„

„Subiectul extinderii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a figurat, de asemenea, pe agenda discuţiilor, premierul exprimând speranţa că autorităţile americane se vor pronunţa în favoarea extinderii Organizaţiei şi vor susţine candidatura României”, mai precizează Executivul în comunicatul de presă transmis marţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-14

TAGURI: viorica dancila, delegatie, congresul sua,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALFABETA.
14 Aug 2018

In ce limba a vorbit he he he..? Si -a pus pe ea tricoaie cu # rezist ?
@ANALFABETA
14 Aug 2018

Cei care au mintea odihnita nu gresesc niciodata Sa ne traiti d na Dancila Succes si da ti le cate o flegma in gura la misoginii lui iohannus ,la toti gayy si homalaii care mint cu nerusinare
Random imageUltimele stiri

loading...