2018-06-24 12:10


Daniel Constantin, aproape de înființarea unui NOU PARTID. Peste 400 de demisionari din ALDE i se alătură

 |  15:50
Daniel Constantin, aproape de înființarea unui NOU PARTID. Peste 400 de demisionari din ALDE i se alătură

După despărţirea lui Daniel Constantin de ALDE, oamenii din fostul PC încep să-şi anunţe plecarea din partidul condus de Tăriceanu. Fostul copreşedintele ALDE Sector 1 Răzvan Mitu, împreună cu fosta echipă conservatoare din organizaţie, a anunţat că a demisionat din partid ca urmare a "acţiunilor întreprinse de preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu". Răzvan Mitu a declarat vineri, pentru Agerpres, că aproximativ 400 de membri din filială îl urmează.

"Am decis să demisionez din ALDE, pentru că acest partid, după întâmplările din ultimele două luni, şi-a pierdut în mod definitiv busola. Viziunea mea politică se desparte în mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promovează populismul, în locul unei politici liberale autentice. Mă alătur lui Daniel Constantin şi voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei şi propuneri care să genereze mai multă încredere şi predictibilitate în economie", a afirmat Răzvan Mitu, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, Cristian Cosmin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi fost vicepreşedinte al filialei Sector 1, a declarat că "ALDE, aşa cum este condus de echipa Tăriceanu - Chiţoiu, nu poate formula o politică economică şi socială coerentă cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate în ansamblul ei".

"Mi-am pierdut încrederea în special în Călin Popescu-Tăriceanu care a demonstrat că nu poate avea o viziune care să depăşească interesele personale sau de grup. Liberalismul adevărat, preocuparea pentru soarta societăţii şi a mediului de afaceri autohton, a fost înlocuit de populism", a spus Cristian Cosmin, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, demisionarii "nu şi-au pierdut încrederea că în România se poate realiza un proiect politic care să reprezinte cu adevărat interesele cetăţenilor, mai presus de orice interes personal al anumitor oameni, iar această nouă formaţiune politică se poate contura în jurul lui Daniel Constantin".

Mişcări similare au fost făcute deja de apropiaţii lui Daniel Constantin din Cluj, Alba şi Hunedoara, care rup o parte din ALDE pentru a se alătura lui Daniel Constantin în viitorul partid de centru care s-au putea numi pro-România sau România noastră. Noul proiect politic beneficiază şi de spijinul lui Victor Ponta, după cum a declarat fostul premier pentru stiripesurse.ro. Între timp, Congresul ALDE în care Tăriceanu a fost ales preşedinte unic nu a fost încă înregistrat la tribunal, din cauza contestaţiei lui  Constantin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: daniel constantin, partid, demisionari, alde, razvan mitu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


E MORT DIN FASA !
19 Mai 2017

Nu au nici o sansa ! E un partid de razbunatori, nu unul care sa construiasca. Daniel C este esuat politic deja, dupa ce s-a aliat cu Viorel Mitomanul si cu 5Vagine. Cine se aseamana, se aduna !!! Si PNL e muribund de cativa ani, cade la prima adiere mai sanatoasa ! Singura speranta de viitor este USD si sa vedem ce va face Ciolos !!!
TOT IO!
19 Mai 2017

USD=USR !!
TOBA DE ESAPAMENT
19 Mai 2017

Un partid de frustati, care au fost inlaturati de la ciolan.
GOGU
20 Mai 2017

Se vede ca esti mort din fasa.. .ca si asa zisul USR...UNIUNEA CE SABOTEAZA ROMANIA NISTE LUZERI....RATATI SI SOCIETATI.SI REGULATI DE SOROS
Random imageUltimele stiri

Apa Nova