2018-12-10 21:51


Daniel Horodniceanu, noul procuror şef al DIICOT. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

 |  14:30
Daniel Horodniceanu, noul procuror şef al DIICOT. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia procuror-şef al DIICOT pe o perioadă de trei ani.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru numirea domnului Daniel-Constantin Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pe o perioadă de 3 ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, în 11 mai, CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu. De asemenea, şeful statului a cerut şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil.

CSM i-a transmis în aceeaşi zi preşedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Daniel Horodniceanu a primit, în 4 mai, avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, acesta primind cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: daniel, horodniceanu, nou, procuror, sef, diicot, presedinte, klaus, iohannis, semneaza, , decret, numire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...