2017-01-20 05:50

POLITICA


Daniel Morar, şeful DNA: Kelemen Hunor, Ponta şi Voicu pun presiune pe activitatea procurorilor

 |  18:36
Daniel Morar, şeful DNA: Kelemen Hunor, Ponta şi Voicu pun presiune pe activitatea procurorilor

Daniel Morar, procurorul-şef al DirecţieiNaţionale Anticorupţie afirmă că, prin declaraţiile lor acuzatoare la adresaDNA, politicienii pun presiune asupra procurorilor. Oamenii politici pe careMorar îi nominalizează în acest sens sunt Kelemen Hunor, preşedintele UDMR,Victor Ponta, liderul PSD şi Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL.

KelemenHunor, Victor Ponta şi Mihai Voicu sunt printre politicienii care au făcutrecent afirmaţii cum că DNA nu este o instituţie credibilă. În replică, DanielMorar, şeful procurorilor anticorupţie susţine că astfel de declaraţii punpresiune asupra procurorilor. Şeful DNA declarase la TVR că politicienii punpresiune pe procurori, fără a preciza, însă, cum. El a intervenit ulterior laRealitatea TV pentru a detalia. „Ca să nu mai fie nici o discuţie cu privire lacine a făcut aceste afirmaţii, vă precizez - este vorba despre domnul Voicu, dela liberali, în sensul că «DNA este ca şi Petrică cu lupul», că oricum «este oinstituţie total necredibilă şi aruncă numai bombe pe piaţă» (...), este vorbade ce a spus domnul Kelemen Hunor, cum că «DNA este o instituţie care distrugecariere şi de multe ori s-a dovedit că acuzaţiile erau false şi că au avutaltfel de conotaţi» şi e vorba de ce a postat domnul Ponta, care nu vrea să sepronunţe, dar totuşi se pronunţă pe blogul lui, în sensul că «oricum DNA este oinstituţie total necredibilă şi Morar favorizează diverse dosare». Exact acestedeclaraţii, toate aceste declaraţii crează presiuni asupra procurorului”, adeclarat Daniel Morar, procurorul-şef al DNA la Realitatea TV. Morar a maiprecizat că nu există oameni politici care să sune la DNA să pună presiune.

Nu există un cazBorbely”

Contextulafirmaţiilor celor trei politicieni esteredat de apariţia numelui ministrului mediului Laszlo Borbely într-un dosar decorupţie al DNA. În acest dosar sunt cercetaţi consilierul personal al acestuiaşi un om de afaceri care a avut contracte de zeci de milioane de euro cu ApeleRomâne, instituţie condusă de ministerul mediului. Procurorul-şef al DNAprecizează însă că în acest moment nu există nici un fel de acuzaţie la adresalui Borbely. „Nu există în acest moment un caz Borbely, nu există o acuzaţieoficială adusă domnului Borbely”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-03-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image