2019-02-20 01:11


Darius Vâlcov anunță: ”AMNISTIA fiscală e prevăzută în programul de guvernare. Nu se discută”

 |  23:47
Darius Vâlcov anunță: ”AMNISTIA fiscală e prevăzută în programul de guvernare. Nu se discută”

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută", potrivit Mediafax.

"Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele", a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

"Ne aflăm în această situație, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri și ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (...) Vorbim de câteva zeci de mii de companii și de câteva sute de mii de oameni, cred că depășim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie vecehe de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuIe să se facă (amnistia fiscală -n.r.). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise", a completat Vâlcov. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-17

TAGURI: darius valcov, amnistie fiscala, guvern, companii datorii, program guvernare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AI DISTRUS TARA
17 Iul 2018

SFATUL UNUI HOT SI PUSCARIAS CELEBRU . PROSTI RAMIN PROSTI . CINE A FURAT SA FIE SANATOS SI SA IA BANI IN CONTINUARE DIN HOTII . BRAVO GLOABELOR ALEGATORI . SA IL PUPATI IN CUR PE CEL MAI CELEBRU HOT SI GASTILE LUI
NEGRO
17 Iul 2018

Domnule Valcov, te-am zarit printre morminte. Dar nu sa plangi pe cineva drag sau propria cinste si onoare, ci sa ascunzi niste tablouri furate. Cine esti dumneata domnule Valcove? Nu cumva esti eminenta cenusie a analfabetilor ce au sugrumat pentru cativa ani Romania? Un Al Kapone jefuitor de morminte, ajuns in fruntea unor cleptomani cam saraci cu duhul? Orice ati savarsi in aceasta dupa amiaza sa stiti ca tot n-o sa scapati! Nici in marea Brazilie, nici in negrul Madagascar, nici in defuncta Iugoslavie surora si prietena. Hotia ca si prostia au picioarele scurte...
CINSTE LOR
17 Iul 2018

UN PUSCARIAS CELEBRU SA PISAT PE TOATA JUSTITIA
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...