2019-02-21 08:19


Daţi un leu pentru lansarea unei idei politice noi la Ateneu. Teodor Baconschi vrea să facă şi politică internă la nivel înalt

 |  20:11
Daţi un leu pentru lansarea unei idei politice noi la Ateneu. Teodor Baconschi vrea să facă şi politică internă la nivel înalt
Teodor Baconschi are gânduri politice mari. Aseară,ministrul de externe a lansat, cu surle şi trâmbiţe, la Ateneul Român, FundaţiaCreştin Democrată. Chiar dacă deocamdată fundaţia vaactiva în zona culturii politice, toate indiciile duc înspre ideea că o nouăconstrucţie politică ar putea apărea. În interiorul PDL sau poate chiar înafara lui.

Lansarea cu fasttocmai la Ateneu, cooptarea unor politicieni în rândurile fundaţiei saurecrutarea de noi membri sunt elementele ce ne duc cu gândul că ministrul de externevrea să facă şi politică internă la nivel înalt. La toate acestea se adaugă şideclaraţia lui Traian Băsescu, în viziunea căruia lui Baconschi nu i-ar stadeloc rău în fotoliul de la Cotroceni.

Drumul până laCotroceni e lung, dar Baconschi a început deja să facă paşi politici importanţi.În PDL e doar simplu membru, însă a luat iniţiativă şi a înfiinţat FundaţiaCreştin Democrată, al cărei preşedinte va fi de-acum încolo. Scopuriledeclarative ale fundaţiei le relevă Baconschi însuşi: coagularea în PDL acurentului creştin democraţiei. „Este un think-tank politic nepartizan, undese va cristaliza polul creştin-democrat din interiorul PDL. Nu este o acţiunemenită să creeze schisme, rupturi, ci, dimpotrivă, să dezvolte instituţional şidin punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta, modern, bineconectat la Partidul Popular European”, spunea ministrul la sfârşitul luniiiulie despre creearea fundaţiei.

Unii dintre pedelişti s-au înscris deja înfundaţie. Dintre colegii mai cunoscuţi din PDL, lui Baconschi i s-au alăturatfoştii miniştri Theodor Palologu şi Sorina Plăcintă şi senatorul ŞerbanRădulescu.

Baconschirecrutează membri noi

Ministrul nu se mulţumeşte doar cu câţivamembri în fundaţie. Ca şi în cazul unor partide, FCD caută să-şi lărgeascăefectivele şi nu se sfieşte să arate lucrul acesta. Pe pagina de internet afundaţiei există postat formularul de adeziune. Pe lângă datele personalelegate de vârstă, profesie, sau ocupaţie, celor care vor să adere li se cere laînscriere să declare pe propria răspundere că nu au săvârşit fapte de corupţieşi că nu au avut condamnări penale. Cităm şi noi din formular: “Eu…doresc săader la Fundaţia Creştin-Democrată, în ale cărei principii mă regăsesc şi alecărei scopuri doresc să le promovez. Declar că nu m-am făcut vinovat(ă) defapte de corupţie şi că nu am suferit condamnări penale. Sunt conştient(ă) căorice incompatibilitate poate conduce la excluderea mea dintre membrifundaţiei”.

Cum vădCotrocenii mutarea

De la Palatul Cotroceni au venit mai multemesaje în ultima vreme care vorbeau despre faptul că o forţă politică nouă aravea succes la viitoarele alegeri. Preşedintele Băsescu declara recent într-oemisiune televizată că Baconschi ar putea fi chiar viitorul preşedinte alRomâniei. “M-aş uita de asemenea la Preda, Baconschi, Sever Voinescu, Macovei.Sunt oameni care au venit recent în politică, au anumite frustrări pentru că auvăzut şi jocuri de nepotism. Depinde dacă îi va gira partidul”, dădea recentBăsescu la întrebarea “Cine ar putea fi viitorul preşedinte?”

Şeful statului nu e singurul de la Cotrocenicare vorbea despre succesul la public al unor feţe politice noi. E celebru dejascenariul cu “Albă ca Zăpada” al consilierului Prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.“Încrederea în vechile partide şi lideri s-a prăbuşit. Dacă va fi un singurpartid dominant în 2012, atunci pot să vă garantez un singur lucru: nu va finici unul din cele pe care le ştiţi deja. Dacă nu va fi un singur partiddominant, atunci vor fi trei. Şi toate trei personaje de basm”, spunea nudemult Lăzăroiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...