2017-01-22 18:23


De dragul parităţii cu PSD Crin ar renunţa la cota unică

 |  19:11
De dragul parităţii cu PSD Crin ar renunţa la cota unică

Pretenţiile PNL de a obţine paritate cu PSD pe listele comune cu care celedouă partide vor să se prezinte în alegeri au fost întâmpinate cu refuz pânăacum în rândul social-democraţilor. Cu toate acestea, Crin Antonescu a anunţatieri că liberalii sunt aproape de a obţine această concesie din partea PSD. Laschimb, şeful liberal a lăsat de înţeles că partidul său ar putea face şi elconcesii, una dintre acestea putând fi renunţarea la a mai susţine cota unicăde impozitare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat ieri (joi,n.r.) că PSD şi PNL sunt aproape de a construi o alianţă politică bazată peregula parităţii pe listele comune. Antonescu a dezvăluit şi preţul pe carepartidul său l-ar putea plăti: renunţarea la cota unică. „Suntemaproape să construim o asemnea alianţă pe baza principiului parităţii, care eesenţial, dar e şi neapărat necesar acestei construcţii”, a declarat Antonescu,citat de Mediafax, după prima reuniune a Consiliului Naţional de Conducere alAlianţei de Centru Dreapta (ACD) PNL-PC. El a mărturisit că această alianţă vafi o construcţie politică în care fiecare partid trebuie să sacrifice ceva. „Principiulparităţii înseamnă poate un sacrificiu de natură aritmetică pentru PSD,înseamnă, cu siguranţă, un sacrificu la nivelul imaginii din partea PNL pentrua justifica alegătorilor săi necesitatea alianţei cu un partid politic nu doardiferit, dar în legătură cu care există o istorie îndelungă de confruntare sauchiar adversitate”, a mai afirmat Antonescu. Şeful PNL a mai declarat citat derealitatea.net că, deşi el sprijină în continuare cota unică, s-ar putea ca PNLsă facă o concesie în discuţiile cu social-democraţii şi să renunţe la aceastămodalitate de impozitare.

Trei trandafiri lângă un Crin

Numărulde parlamentari nu este singurul element pe care PSD doreşte să îl conserve încadrul alianţei cu liberalii. Social-democraţii doresc să păstreze şi sigla cucei trei trandafiri. Prezenţa celor trei trandafiri pe sigla eventualei alianţecu liberalii este o condiţie obligatorie din punctul de vedere alsocial-democraţilor, au declarat pentru Mediafax surse din conducereapartidului. Astfel, conducerea PSD a stabilit că, oricare ar fi denumirea şisigla alianţei PSD-ACD, cei trei trandafiri care figurează în sigla PSD nutrebuie să lipsească.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image