2017-01-16 17:53

POLITICA


De frica unui nou “caz Sobaru”, Emil Boc îşi angajează răspunderea fără public pentru Codul muncii

 |  20:08
De frica unui nou “caz Sobaru”, Emil Boc îşi angajează răspunderea fără public pentru Codul muncii
Şedinţaplenului reunit de astăzi în care premierul Emil Boc îşi angajează răspundereape Codul muncii va fi închisă publicului, deşi Constituţia României prevede că“şedinţele celor două Camere sunt publice”.

BiroulPermanent al Camerei Deputaţilor, unde puterea are majoritate, a hotărât acestlucru, iar în balcoanele sălii de plen vor fi prezenţi doar jurnaliştii. În modnormal, la toate şedinţele cu miză mare cum este cea de astăzi, în loje erauprezenţi oameni de rând direct interesaţi de proiectele care erau dezbătute. “Aufost foarte multe cereri şi nu a existat un criteriu care să se realizeze cumanume să participe la lucrări cei care cer. Atunci s-a hotărât că, în afara mass-mediei,nimeni nu participă la şedinţa de plen”, a anunţat deputatul Niculae Mircovici.Acesta a precizat că motivul pentru care doar presa va avea acces este legat denumărul mare de cereri din partea sindicatelor şi a altor cetăţeni, caredepăşeşte capacitatea balcoanelor. Opoziţia a spus că va depune o moţiune decenzură pe Codul muncii, iar că aceasta urmează să fie votată pe 16 martie. Cutoate acestea, sunt şanse mici ca Uniunea Social Liberală să aibă succes,deoarece parlamentarii din arcul guvernamental au spus că nu se vor afla însală în momentul votului. Strategia a mai fost folosită de putere pentru a nuexista “greşeli” în momentul introducerii bilelor în urne. UNPR a anunţat că nuva vota împotriva Guvernului Boc.

Tentativă dea cenzura presa

Ultimulproiectpe care Executivul şi-a angajat răspunderea, la finalul sesiuniiparlamentare trecute, înainte de Crăciun, Legea salarizării, a fost marcat deun incident dramatic. Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la unuldintre balcoanele plenului chiar în momentul în care premierul Emil Boc îşiîncepea discursul, în şedinţa de dezbatere a moţiunii de cenzură depuseîmpotriva Legii cadru a salarizării. Electricianul de la TVR s-a aruncat în golde la balconul Parlamentului în semn de protest faţă de măsurile luate deGuvernul Boc, revoltat fiind “că nu mai există speranţă pentru copii şi nu semai vede luminiţa”. Sobaru a fost internat în spital cu fracturi la nivelul feţei,a fost operat şi externat, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Tot timpulcât a fost internat în spital, angajatul TVR a fost păzit de bodyguarzi pentrua nu fi filmat sau intervievat. După acest incident, secretarul general alCamerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a cerut să se interzică accesul ziariştiloratât în balcoanele sălii de plen, cât şi pe holul sălii. Luna trecută, înBiroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-au purtat discuţii aprinse pe acestsubiect. Cel mai vehement susţinător al interzicerii accesului presei lanivelul P1 unde se află sala de şedinţe şi unde sunt instalate şi ministudiourileteleviziunilor de ştiri a fost liberalul Călin Popescu Tăriceanu deranjatfoarte tare că a fost întrebat de o ziaristă unde şi-a petrecut concediul. Dupădiscuţii îndelungi, Biroul Permanent al Camerei a hotărât să lase presa să participela şedinţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image