2018-12-10 22:23


Dean Thompson: Libertatea presei, fie că este simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu

 |  14:05
Dean Thompson: Libertatea presei, fie că este simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA în România, Dean Thompson, a declarat, duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că libertatea presei, fie că „este simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu”.

„Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Împreună, trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie şi să reiterăm promisiunea noastră de a lupta pentru democraţie şi libertate”, este mesajul lui Dean Thomson, potrivit Hotnews.

Oficialul SUA a precizat că jurnalismul poate fi periculos,el amintind că în 2014, cel puţin 60 de jurnalişti au fost omorâţi şi mulţi alţii răniţi, hărţuiţi, arestaţi sau ameninţaţi.

„Au fost ucişi în timp ce îşi exercitau profesia sau asigurându-se că transmit publicului informaţii despre situaţii dificile sau periculoase. Trebuie sa aplaudăm hotărârea jurnaliştilor de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere”, a afirmat Dean Thompson. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: dean, thompson, libertate, presa, este, simbolizata, stilou, camera, microfon, reporter, sub, asediu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...