2019-01-16 06:01


Decizia ÎCCJ în cazul deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă

 |  14:45
Decizia ÎCCJ în cazul deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă

Deputatul Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate sub control judiciar, în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă, potrivit unei decizii a ÎCCJ care a respins cererea DNA de arestare preventivă.

Hotărârea instanţei nu este definitivă și poate fi contestată.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău. Acesta este acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

"În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", precizează DNA.

Potrivit anchetatorilor, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015, iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: decizie, iccj, deputat, adrian gurzau, acuzat, trafic, influenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...