2018-12-10 02:28


Demis din funcţie, fostul primar, în prezent şofer, conduce şedintele Consiliului Local!

 |  21:01
Demis din funcţie, fostul primar, în prezent şofer, conduce şedintele Consiliului Local!
Marius Florian

Las Fierbinți există în realitate! Este vorba despre localitatea Castelu, rămasă fără primarul ales prin vot, dar care refuză să accepte starea de fapt. Prefectul Ion Constantin a emis, marţi, 15 septembrie 2015, ordinul de încetare a mandatelor primarilor de la Castelu, Tuzla, Oltina şi Mircea Vodă, ca urmare a unor decizii de condamnare definitive.

Fostul primar de la Castelu, Nicolae Anghel, are la rândul său probleme cu legea, fiind judecat şi condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în baza deciziei Curţii de Apel Constanţa, din noiembrie 2013. 

Halucinant: „Nu poate să mă demită prefectul politic”!

Justiția și-a spus cuvântul, care nu este însă pe placul lui Nicolae Anghel. Fostul primar al localității Castelu încă se consideră primar și, deși figurează ca șofer pe fișa postului de la primărie, el conduce în continuare ședințele consiliului local!

Așa cum reiese din secțiunea video atașată, Anghel se află în capul mesei și, potrivit consilierilor PSD, nu se află la prima abatere de acest gen! Deși, numele său nu figurează pe nici un act oficial al primăriei, Anghel încă se consideră primar și susține că „un prefect politic nu poate să mă demită pe mine”, pentru că „am în spate 1.600 de voturi”!

Înregistrarea video pe care o deținem și din care publicăm o parte, datează din 9 ianuarie a.c., zi în care a avut loc cea mai recentă ședință a consiliului local Castelu, condusă de Anghel. La aflarea veștii, prefectul Constanței, Ion Constantin, vizibil stupefiat de situație, a refuzat să ne ofere explicații, însă consideră că la Castelu există „o problemă de organizare”.

„Eu văd mai degrabă o problemă de organizare. Nicolae Anghel trebuia evacuat în cazul în care lua cuvântul fără acord”, a spus prefectul Ion Constantin, pentru Puterea de Constanța.

Partidul, (oarecum) la curent cu haiduciile lui Anghel

Pe de altă parte, șeful pe linie de partid al lui Anghel, George Lipoveanu, președintele UNPR Constanța, susține că nu se află la curent cu situația de la Castelu, însă „am auzit ceva” și consideră că apele trebuie să se liniștească.

„După 20 decembrie chiar nu mai știu nimic din teritoriu, trebuie să mă informez. Știu că e o chestie mai tensionată între primar și ceilalți consilieri. Am participat și eu acolo. Nu e frumos... e ordinul prefectului prin ordin de ministru să fie suspendat până se liniștesc problemele. Trebuie să respectăm... dar, trebuie să mă mai informez, să nu acuz pe nimeni pe nedrept”, a spus Lipoveanu, pentru Puterea de Constanța.

Amintim că Prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, în conformitate cu prevederile art.15 alin.2 lit.e din Legea nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile art. 69 alin. 2, teza I, alin. 3 şi 4 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare a emis Ordinul nr. 568/.2015 prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului comunei Castelu, Anghel Nicolae.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

GALERIE MEDIA


TAGURI: demis, functie, primar, sofer, sedinte, consiliul local
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...