2018-12-15 04:19


Demisii, haos şi dezintegrare în PDL

 |  21:00
Demisii, haos şi dezintegrare în PDL

PDL se confruntă cu o situaţie dificilă, Berceanu cere demiterea întregii conduceri de la vârful partidului, nume grele ca Udrea şi Poteraş şi-au anunţat demisiile din vârful organizaţiilor pe care le conduc, iar Sorina Plăcintă a părăsit tabăra PDL şi s-a înscris la liberali. Pe de altă parte, Blaga spune că problemele partidului trebuie tranşate în interiorul partidului, şi nu în public. Liderii partidului vor tranşa situaţia astăzi în Colegiul Director al partidului.

Înfrângerea de la alegerile locale a zdruncinat partidul, liderii PDL din teritoriu cerând analize şi totodată nişte capete tăiate. Cel mai înverşunat este Radu Berceanu, cel care a cerut demisia întregii conduceri a PDL şi convocarea unui congres extraordinar, lucru care, în opinia sa, ar trebui să se întâmple în şedinţa Colegiului Director al partidului care va avea loc astăzi. Concret, Berceanu vrea ca toţi membrii Biroului Politic Naţional să demisioneze, urmând ca structura să aibă alţi membri.

Berceanu: Să plece toţi, nu doar Boc!

Senatorul de Dolj a fost foarte tranşant, cerând imperativ demisia tuturor, întrucât toţi sunt responsabili de eşecul partidului. „Eu am spus că trebuie conducerea centrală a partidului să demisioneze, nu Emil Boc, ci treizeci şi cât sunt ei, 40 de vicepreşedinţi, prim-vicepreşedinţi, în afară de ăia care au plecat la alte partide. Toţi. Vă spun asta ca să fie clar că nu am o problemă cu o persoană, e vorba de un organism în care toţi au vrut să fie, chiar dacă unii au trecut destul de rar pe acolo, iar alţii au făcut parte, dar n-au vorbit niciodată nimic, eventual au zis: «Domnule, să mai deschidem geamurile că e cald»”, a explicat Berceanu, făcând referire la ineficienţa celor din BPN. Senatorul a mai atras atenţia asupra faptului că PDL a fost la putere, având Guvern, Parlament şi preşedinte de ţară, iar acum partidul este într-o situaţie gravă.

Concilianţii Blaga şi Toader

Pe de altă parte, Vasile Blaga îndeamnă la conciliere şi spune că problemele partidului are trebui analizate în interiorul partidului, ca apoi să se ia măsuri şi eventuale demisii. „Apreciez că, oricât de şocaţi ar fi de aceste rezultate, acum este momentul lucidităţii şi al responsabilităţii. Eu îi sfătuiesc să discutăm în interiorul partidului, aşa cum am făcut întotdeauna”, a spus preşedintele Senatului. Acelaşi îndemn l-a lansat şi Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, spunând că trebuie făcute analize înainte de demisii.

Plăcintă a plecat la PNL

Senatoarea PDL Sorina Plăcintă şi-a anunţat demisia de la microfonul Senatului, menţionând că va activa în cadrul grupului parlamentar PNL. De fapt, povestea plecării ei este mai veche, de pe 27 aprilie, când a fost moţiunea de cenzură prin care a fost dat jos Guvernul Ungureanu. La vremea respectivă, ea anunţase că va vota moţiunea de cenzură a PDL, dar voci din USL au spus că a fost ameninţată cu dosarul fiului ei, astfel încât să nu voteze. Tot atunci, în plenul Parlamentului, Plăcintă fusese surprinsă plângând de faţă cu Elena Udrea, după ce înainte avusese o discuţie cu Nini Săpunaru, parlamentar PNL de Vrancea, care a primit-o acum pe Plăcintă în organizaţie. Mircea Duşa confirmase în ziua moţiunii pentru ziarul PUTEREA că s-au dus discuţii cu Plăcintă încă de atunci pentru a se înscrie în PNL.

Cu mandatele pe masă

Fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteraş a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi pune mandatul de preşedinte al filialei PDL sector 6 la dispoziţia colegilor săi, urmând să decidă în Consiliul director al PDL dacă este necesară demisia sa. Poteraş a menţionat că trendul demisiilor din fruntea organizaţiilor ar trebuie urmat şi de alţi lideri de organizaţii. Totodată, acesta a mai motivat că demisia sa survine în urma muncii sale de la PDL sector 6: „Nu e vorba de demisie, ci de analiza muncii mele în fruntea filialei PDL sector 6. Sunt multe lucruri de discutat”. Reamintim că Elena Udrea a anunţat ieri că demisionează de la conducerea PDL Bucureşti, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile locale. Udrea a spus că este un gest de onoare, iar cei care simt ca ea, să îi urmeze gestul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-07

TAGURI: Elena_Udrea, Cristian_Poteraş, PDL, demisii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...