2018-11-19 21:58


Democrat-liberalii au scris Comisiei de la Veneţia

 |  19:23
Democrat-liberalii au scris Comisiei de la Veneţia

Democrat-liberalii vor să discute faţă în faţă cu membrii Comisiei de la Veneţia „gravele derapaje de la normele democratice impuse în proiectul de revizuire” a Constituţiei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că deja a fost trimisă o scrisoare, în acest sens, preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio. „PDL are convingerea că, în fapt, Constituţia USL este o reluare a atacului la statul de drept dat de aceeaşi alianţă în vara anului trecut şi pe care toate instituţiile europene l-au sancţionat cu maximă severitate. De data aceasta, situaţia este şi mai gravă, pentru că amputarea unor prerogative instituţiilor garante ale democraţiei riscă să fie stipulate în Legea fundamentală a României”, se arată, conform Mediafax, în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei de la Veneţia. Întâlnirea ar urma să aibă loc săptămâna aceasta, odată cu vizita în România a delegaţiei Comisiei, se precizează într-un comunicat al PDL, citat de Mediafax.

Proiectul USL de revizuire a Constituţiei este profund nedemocratic „chiar şi dacă ne referim numai la faptul că voinţa exprimată de poporul român în cadrul unui referendum validat în anul 2009 a fost complet ignorată de către parlamentarii puterii: 300 de parlamentari şi Parlament unicameral nu se regăseşte în noua Constituţie propusă românilor de către USL”, se mai spune în scrisoarea semnată de liderul PDL.

„Dar proiectul USL nu se rezumă numai la a trata cu indiferenţă voinţa românilor. El răstoarnă echilibrul puterilor din România, făcând din majoritatea parlamentară instanţa supremă peste care nimeni nu trece - nici poporul, nici justiţia. Curtea Constituţională este lipsită, prin chiar Legea fundamentală a României, de dreptul de a se pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului. Preşedintele ţării, cel mai reprezentativ ales al poporului român, este transformat de USL într-un om lipsit de putere executivă. Nu în ultimul rând, justiţia primeşte acces restrâns, prin Constituţie, la demnitari ai statului”, se mai arată în documentul trimis Comisiei de la Veneţia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: PDL, atac, Comisia, Venetia, revizuire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...