2019-01-20 19:21


Democrat-liberalii îşi caută şefi

 |  18:32
Democrat-liberalii îşi caută şefi

Colegiul Naţional Director PDL s-a reunit ieri pentru a stabili calendarul alegerilor pentru viitoarea conducere a partidului, după ce echipa din fruntea partidului a demisionat joia trecută, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile locale. O variantă vehiculată este ca peste două săptămâni să aibă loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului, în care se va alege noua conducere PDL.

Favorit pentru funcţia de preşedinte al partidului este Vasile Blaga, după ce Emil Boc a spus clar că nu mai vrea un al doilea mandat, deoarece vrea să se ocupe ca la carte de Primăria Cluj-Napoca. Lideri din teritoriu îl creditează pe Blaga pentru preluarea celei mai înalte funcţii în partid, printre care Gheorghe Ştefan şi Mihai Stănişoară. Totodată, nu există multe variante pentru şefia partidului, şefii cu greutate din filialele judeţene având rezultate slabe la alegeri, excepţie făcând Gheorghe Falcă, Mircea Hava sau Stănişoară. Menţionăm că există şi varianta ca actuala conducere să asigure interimatul până la alegerile parlamentare din toamnă, urmând ca alegeri pentru noua conducere să aibă loc la începutul lui 2013.

Pinalti nu mai vrea funcţie

Pe de altă parte, lideri din vechea conducere au spus că nu mai vor o altă funcţie de conducere în partid. Este cazul lui Gheorghe Ştefan, care a declarat, pentru cotidianul PUTEREA, că exclude o candidatură pentru vreo funcţie de conducere în PDL. În schimb, Mihai Stănişoară, vicepreşedinte PDL şi liderul filialei din Mehedinţi, a precizat că el va candida pentru o funcţie de conducere.

Blaga nu exclude candidatura pentru şefia PDL

După demisia în bloc a conducerii PDL de joi seară, fiind întrebat dacă exclude candiatura la şefia partidului, Blaga a replicat: „Nici pe departe”, dar, per ansamblu, răspunsul a fost ambiguu: „Oricine candidează într-o echipă. Eu nu am spus că nu voi candida. Nici că voi candida. Dacă colegii vor ajunge la concluzia asta şi au fost astăzi voci destule în BPN care se îndreptau spre o astfel de soluţie, atunci sigur o să mă consult şi vom merge mai departe. Numai că important este cum va merge tot partidul mai departe”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-12-23

TAGURI: PDL, CND, Vasile_Blaga, şefi partid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...