2018-09-25 00:28


Deputat PSD: Cererea PNL privind organizarea localelor în două tururi, NECONSTITUŢIONALĂ

 |  12:27
Deputat PSD: Cererea PNL privind organizarea localelor în două tururi, NECONSTITUŢIONALĂ

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marţi, la RFI, că cererea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin este neconstituțională. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să sublinieze că legislația electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri.

"Este o cerere neconstituțională. Doamna Gorghiu, înainte de a spune, ar trebui să vadă deciziile Curții Constituționale, care și în 2012, dar și acum un an a spus un lucru foarte clar: cu un an înainte de alegeri, fie că discutăm de alegeri locale sau parlamentare, legislația electorală nu poate fi modificată, în sensul avantajării unui anumit partid politic. Punctul de vedere al doamnei Gorghiu putea fi susținut în Comisia pentru modificarea Codului electoral, care un timp a fost condusă de domnul Voicu. De ce atunci nu au avut un astfel de punct de vedere? E o întrebare la care mi-e greu să răspund", a afirmat deputatul Florin Iordache.

Chestionat dacă ar fi de acord cu alegeri locale în două tururi, social-democratul a răspuns negativ.

"Fără îndoială, nu. De ce trebuie să bulversăm acum clasa politică, de ce trebuie să schimbăm o anumită logică, când și primarii, consilierii locali și partidele politice sunt pregătite cu un anumit sistem de vot și ar trebui acum, în avantajul... dar care sunt argumentele pentru care doamna Gorghiu ar dori să modifice acum, cu patru luni înainte de alegerile locale acest model de scrutin? (...) Pentru că, până la urmă, avem și noi primari, are și PNL-ul, are și UNPR-ul și nu cred că schimbarea modului de a alege primarii, în două tururi, ar ajuta pe cineva acum", a explicat deputatul PSD.

Referitor la faptul că ideea alegerilor locale în două tururi de scrutin a fost și o solicitare a manifestanților, deputatul PSD Florin Iordache a spus: "Bun, dar până la urmă legea se modifică în Parlament, nu se modifică în stradă. Dacă are cineva ceva de spus, au fost amendamente, au fost discuții pro și contra, dar, până la urmă, legea se modifică în Parlament".

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că liberalii îi cer premierului Dacian Cioloș să emită o OUG pentru modificarea legii, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-19

TAGURI: deputat, psd, cerere, pnl, organizeaza, locale, doua, tururi, neconstitutional
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Ian 2016

Papagalule de Florin Iordache pt binele tarii se pot amna alegerile pana la o data ca sa ti se respecte tie legea daca interesul national pt tine n-are valoare pt ca esti JULIST e adevarat EI nu pot avea RATIUNE sau LOGICA.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...