2018-11-19 22:16


Deputaţii au decontat aproape două milioane de lei vechi pe luna mai, pentru deplasările externe. O singură vizită, aproape 750 de milioane

 |  19:59
Deputaţii au decontat aproape două milioane de lei vechi pe luna mai, pentru deplasările externe. O singură vizită, aproape 750 de milioane

Deputaţii au decontat aproape două miliarde de lei vechi din bugetul Camerei Deputaţilor, pe luna mai, pentru deplasările externe. Aleşii au efectuat vizite oficiale în Franţa, pentru a participa la Sesiunile Ordinare de la Consiliul European, în Georgia, Luxemburg sau în Elveţia. Raportat la alte deplasări, cea mai mare sumă a fost decontată de senatorul PDL de diaspora, Riceard Viorel Badea, care a avut nevoie de 16.932 lei pentru o deplasare de o săptămână în SUA.

Pe luna mai, depuataţii români au efectuat 14 deplasări externe, potrivit evidenţei de pe Camera Deputaţilor, iar la un simplul calcul au decontat, în total, suma de 187.207 lei, în lei vechi însemnând 1.872.070.000.

Luxemburg, 78.416 lei

La nivel de grup, cea mai mare sumă a fost decontată pentru o deplasare de şase zile în Franţa, la a doua parte a Sesiunii Ordinare 2013 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu nouă participanţi, pentru care s-au decontat 78 416 lei. Apoi, o deplasare în Luxemburg, la Sesiunea de Primăvară a Adunării Parlamentare NATO, pentru trei zile şi jumătate, când au participat patru parlamentari, a costat 23 234 lei. Potrivit informării disponibile de pe www.cdep.ro,  în deplasarea de la Luxemburg au mers, între 17 şi 19 mai 2013, patru persoane, iar şeful delegaţiei a fost Petru Gabriel Vlase. A mai participat şi deputatul George Scutaru (PNL).

Un singur deputat, 16.932 lei

Totodată, pentru o deplasare în SUA în circumscripţia electorală de care aparţine, un parlamentar a decontat pentru şapte zile suma de 16.932 de lei. În dreptul deplasării nu este ataşată o informare, dar singurul deputat de diaspora este Riceard Viorel Badea (PDL), care a decontat sume foarte mari şi anul trecut. Deputaţii români au mers şi în Irlanda, pentru trei zile, când doi deputaţi au decontat pentru trei zile suma de 9.360 lei. Aceştia au mers la reuniunea preşedinţilor comisiilor pentru mediu şi energie ale statelor membre UE.

Deplasări în Georgiaşi  Elveţia

 

Pentru o altă vizită de lucru în Tbilisi, Georgia, din bugetul Camerei au fost decontaţi 23.174 lei,  pentru trei zile, în perioada 29 aprilie-1 mai. În deplasare au mers patru persoane: Gabriel Vlase, George Scutaru, Ion Mocioalcă şi Angel Tîlvăr. Scopul deplasării a fost seminarul Adunării Parlamentare NATO, cu tema „Caucazul de Sud: Geopolitică. Integrare euroatlantică şi sfidări interne”.

Comisia pentru Politică Externă a mai efectuat o deplasare în Elveţia, pentru două zile, la care a participat un singur deputat, Lazslo Borbely (UDMR), pentru care a decontat 5.374 lei. Scopul plecării maghiarului a fost o participare la Conferinţa privind contribuţia Parlamentelor Naţionale la activitatea Consiliului ONU al Drepturilor Omului şi a instrumentului său de examinare periodică universală, potrivit informării disponibile pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conform aceleiaşi surse, alte vizite de lucru au mai fost făcute în Belgia, Ungaria, Ucraina, Macedonia şi Franţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: deputati, deplasari, diaspora, Riceard, Viorel, Badea, decontări
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...