2019-01-20 07:42


Deputaţii cu cea mai slabă activitate parlamentară. Leneşii şi necuvântătorii din Parlament

 |  20:09
Deputaţii cu cea mai slabă activitate parlamentară. Leneşii şi necuvântătorii din Parlament

Parlamentul României are şi deputaţi care au avut o activitate foarte slabă în prima sesiune legislativă care tocmai s-a încheiat. Unii aleşi au vorbit în plen doar când au depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi au doar două proiecte legislative, faţă de 16, cât au alţi colegi de-ai lor. Pentru a dovedi că au făcut ceva, mulţi aleşi semnează ca iniţiatori proiecte de lege alături de colegii de grup, deşi nu au făcut nimic pentru elaborarea respectivelor documente. Iată o scurtă evidenţă a celor mai tăcuţi şi mai ineficienţi aleşi din Parlamentul României.

Ion Tabugan este deputat UNPR, ales în Colegiul 3 din Caraş-Severin în decembrie 2012 pentru al doilea mandat.

Au vorbit o singură dată

Conform evidenţei de pe ww.cdep.ro,Tabugan are o singură luare de cuvânt în plenul Parlamentului, în ziua în care şi-a depus jurământul faţă de ţară, mai are şi două propuneri legislative. Prima este pentru acordarea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, iar a doua pentru modificarea și completarea Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele între profesioniști și consumatori.

Apoi, Rodin Traicu, deputat PSD ales în Colegiul 1 din judeţul Mehedinţi, are şi el o singură luare de cuvânt în plen, dar, spre deosebire de Tabugan, are şase propuneri legislative. Printre proiectele sale se numără o iniţiativă legislativă pentru exploatarea resurselor naturale cu conţinuturi de metale preţioase ale României, dar şi o alta pentru interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri.

Gheorghe Şimon, un alt deputat PSD, ales deputat în circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş, Colegiul uninominal nr. 5. Acesta luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului şi a semnat, alături de mulţi alţi deputaţi PSD, o singură iniţiativă legislativă, din decembrie până în iunie. Aceasta priveşte reglementarea regimului juridic al societăţilor comerciale ale căror acţiuni se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate. În rest, nu a avut nici o întrebare, nici o interpelare către vreun ministru.

Totodată, şi deputatul de Neamţ, Liviu Harbuz, a vorbit o singură dată în plenul Parlamentului, dar are iniţiative legislative semnate.

Prezenţe discrete

 

Ioan Adam a fost ales deputat PSD în Colegiul uninominal 6 din judeţul Braşov, fiind la primul mandat. De profesie avocat, Adam a avut în sesiunea legislativă actuală doar două propuneri legislative şi şase luări de cuvânt. Printre propunerile iniţiate se numără cea pentru egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, şi cea pentru modificarea art.2 lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității. Apoi, dintre cele şase luări de cuvânt din plen, una datează de la rostirea jurământului de credinţă faţă de ţară. Celelalte cinci sunt de la modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, de la numirea unui judecător în fruntea CCR, dar şi de la proiectul de revizuire a Constituţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: deputati necuvatatori, Rodin, Traicu, PSD, Mehedinti, Marian, Avram
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...