2017-01-24 13:14


Deputaţii Opoziţiei continuă protestul din Parlament

 |  12:31
Deputaţii Opoziţiei continuă protestul din Parlament

Opoziţia continuă protestul refuzând şi marţi participarea la lucrările parlamentare, cu toate că deputaţii Puterii au făcut un apel pentru reluarea activităţii. Din totalul de 328 deputaţi la şedinţa plenului de marţi sunt prezenţi 173.

Social-democraţii şi liberalii continuă protestul şi vor reveni la lucrări în momentul în care cele patru condiţii puse de ei vor fi respectate de majoritatea parlamentară, a precizat viceliderul deputaţilor PSD Marian Neacşu. O parte dintre parlamentarii din Opoziţie au lucrat luni şi marţi, ei având o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiei de pacienţi pentru a discuta despre legea sănătăţii şi au participat la şedinţa de plen, la declaraţiile politice, a explicat Neacşu.

Activităţile pe care le-a amintit Neacşu "nu au legătură cu activitatea parlamentară, ci cu cea extraparlamentară", a subliniat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care a făcut apel la Opoziţie să se întoarcă în plen. "Problema de ordonanţe de urgenţă şi de asumare de răspundere a fost lămurită, premierul Ungureanu a declarat că nu va fi un exces de astfel de iniţiative, totul depinde de modul în care şi Opoziţia doreşte să conlucreze. Nu vor fi astfel de excese decât în condiţiile în care nu se doreşte sub nicio formă să conlucrăm. În legătură cu respectarea regulamentului, când consideraţi că o anumită prevedere a lui este încălcată vom face o pauză de consultări şi vom găsi soluţia împreună", a declarat Toader.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, nemulţumit explicaţiile lui Toader, a afirmat că cele patru condiţii puse de Opoziţie trebuie asumate, lunea viitoare, după şedinţele de conducere ale partidelor care sprijină Coaliţia guvernamentală de către liderii acestora şi nu de premier care este independent politic. "Domnul Toader poate face apeluri de la microfon, am avut multe înţelegi şi cu domnul Toader şi de multe ori nu le-a respectat, apelul lui nu este o garanţie", a afirmat Duşa, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-16

TAGURI: opoziţie, parlament, protest, apel, deputaţiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image