2017-01-24 21:13


Deputaţii prinşi la furat continuă să voteze liniştiţi

 |  18:01
Deputaţii prinşi la furat continuă să voteze liniştiţi

Conducerea Camerei Deputaţilor a amânat, luni, luarea unei decizii în cazul celor opt deputaţi care au votat „la două mâini”, pentru care Comisia juridică recomandă sancţionarea.

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat ieri că se amână pentru o dată ce va fi anunţată ulterior discutarea cazului de fraudă parlamentară, cunoscut şi sub numele „la două mâini”. „Solicitarea grupului parlamentar al PSD a fost să lăsăm membrii Biroului Permanent să analizeze aceste puncte de vedere venite de la Comisia juridică şi să le luăm în discuţie în şedinţa următoare”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor. Ea a dat asigurări că punctele de vedere ale Comisiei vor fi luate în discuţie de Biroul Permanent la şedinţa următoare.

Pe 29 noiembrie, Comisia juridică a constatat că deputaţii PDL Dănuţ Liga, Marius Dugulescu şi Valentin Rusu, social-democraţii Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana şi Ion Dumitru şi liberalul Vasile Berci au votat la „două mâini”, urmând ca Biroul Permanent să aplice sancţiunea care prevede interzicerea participării acestora la lucrările Camerei Deputaţilor între una şi 15 zile.

„Din analiza documentelor anexate la dosarele care au fost depuse la Comisia juridică se constată că există elemente care duc la concluzia că suntem în prezenţa unui vot multiplu, urmând ca Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să stabilească sancţiunea care va fi aplicată în condiţiile articolului 127, alineatul 2, coroborat cu articolul 213, alineatul 1, litera e din Regulamentul Camerei Deputaţilor”, a anunţat preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: frauda parlamentara, la doua maini, vot multiplu, deputati hotiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image