2017-01-16 21:47

POLITICA


Deputatul Clement Negruţ se află în tratative avansate cu PNL şi cu PSD. După ce şi-a dat demisia din PDL

 |  16:38
Deputatul Clement Negruţ se află în tratative avansate cu PNL şi cu PSD. După ce şi-a dat demisia din PDL
Cresc uşor şansele ca Emil Boc să fie demis dacă Opoziţiava mai depune o moţiune de cenzură. Asta, pentru că partidul condus de Boctocmai a mai pierdut susţinerea unui parlamentar PDL. Deputatul PDL de Alba,Clement Negruţ şi-a dat astăzi demisia din partid. Motivele? Nu mai poatesprijini măsurile actualului Guvern. Ce va face proaspătul demisionar de acumîncolo? Oscilează între stânga şi dreapta cântărind ofertele PSD şi PNL.

Clement Negruţ,membru PDL din 1998 şi deputat din 2008 şi-a anunţat astăzi demisia din partid.El invocă faptul că nu mai poate susţine în Parlament soluţiile CabinetuluiBoc. Negruţ este, de altfel, unul dintre parlamentarii democrat-liberali careau votat împotriva actualului Guvern la moţiunea de cenzură din iunie anultrecut.

„Colegii mi-aucerut demisia ca un gest de onoare. Domnul Mircea Hava (primarul şi totodatăpreşedintele PDL Alba, n.r.) şi domnul Pereş (Alexandru Pereş, senatordemocrat-liberal de Alba). Eu nu am mai putut fi de acord cu o serie de măsuriale Guvernului care nu sunt în acord cu voinţa populaţiei. Mi-am spus punctulde vedere şi premierului Boc”, a declarat Negruţ pentru „Puterea”.

La ce partid se duce?

Fostul pedelistevită, deocamdată, să dezvăluie la ce formaţiune politică se va înscrie. El dăde înţeles, totuşi, că ar putea alege USL. „Nu cred că România în acest momentpoate fi condusă cu soluţii radicale de dreapta, dar nici cu măsuri foarte destânga. Deocamdată, îmi doresc sănătate şi să petrec puţin timp cu familia.Momentan, sunt parlamentar independent. Ce voi face pe viitor nu pot să vă spunşi vă rog să-mi daţi răgaz să mă gândesc”, afirmă Negruţ.

Mai aproape dePNL, negociază şi cu PSD

Fostul ministrual apărării, liberalul Teodor Atanasiu, a recunoscut că se află în negocieriavansate cu Clement Negruţ pentru ca acesta să treacă în PNL. „I-am propus săvină la noi în partid, urmează să am o discuţie cu el luni la Parlament”, ne-adeclarat Atanasiu. Şi social-democraţii sunt interesaţi de fostul pedelist. „Amvorbit cu Clement Negruţ şi acesta a fost invitat luni la grupul PSD pentru anegocia cu conducerea partidului”, ne-au declarat surse social-democrate.Condiţia pusă de Negruţ pentru a trece la un partid sau altul este asigurareaunui colegiu care să îi permită realegerea sa ca parlamentar. „Ne-a spus căvrea să-şi continue cariera politică. Dacă nu va fi reales ca parlamentar,doreşte să fie cooptat în structura guvernamentală”, ne-au declarat sursesocial-democrate.

PDL, probleme cu cadrele la Alba

Clement Negruţeste al doilea deputat de Alba care părăseşte PDL. Primul a fost Călin Potor,care a demisionat în vara lui 2010. Potor a ales să se înscrie în PNL îndecembrie anul trecut, după ce a recunoscut că a negociat cu social-democraţiişi liberalii. Judeţul Alba este recunoscut drept un fief democrat-liberal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image