2019-01-22 00:11


Der Standard: „Felix” încasează 2,5 milioane de euro pentru a spăla imaginea Volksbank

 |  19:59
Der Standard: „Felix” încasează 2,5 milioane de euro pentru a spăla imaginea Volksbank

Notorietatea lui Felix” a depăşit graniţele ţării, Dan Voiculescu ajungând subiect în presa austriacă.Publicaţia Der Standard dezvăluie existenţa unui contract de publicitate întretrustul media controlat de Voiculescu şi banca austriacă Volksbank. Valoareacontractului se ridică la 2,5 milioane de euro, iar scopul afacerii esteîmbunătăţirea imaginii filialei locale a grupului financiar austriac, susţineDer Standard. În articolul lor, ziariştii de la Viena nu uită să menţionezerelaţia lui Voiculescu cu Securitatea ceauşistă.

Trustul IntactMedia Group, controlat de vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, s-ablagoslovit cu un contract de publicitate cu banca austriacă Volksbank, învaloare de 2,5 milioane de euro, potrivit ziarului Der Standard. Ziarulaustriac scrie că scopul contractului este „corectarea” imaginii pe care bancao are în prezent în România. Volksbank este afectată de procese şi plângeri alemai multor clienţi.

„La 16noiembrie anul trecut, conducerea Volksbank a aprobat colaborarea cu IntactMedia Group (IMG). Prin acest contract, IMG ar trebui să corecteze imagineapublică negativă a băncii prin mediile sale de comunicare în masă”, scrieziarul austriac. „Contractul se va derula până la sfârşitulanului 2011, iar costurile totale sunt de 2,544 milioane euro, sumă ce se vaplăti în cinci tranşe, dintre care 500.000 de euro au fost deja transferaţi”,continuă publicaţia. “Intact Media Group aparţine familiei lui Dan Voiculescu,politician şi colaborator al fostei Securităţi”, mai scrie Der Standard.

Contactaţi de ziarul „Puterea”,reprezentanţii Volksbank România nu au dezminţit informaţiile din presaaustriacă, însă nici nu au dorit să ofere detalii. „Deocamdată nu vă pot oferi detalii, dar sper că până la sfârşitulsăptămânii vom avea un răspuns”, ne-a declarat Alexandra Frunză, directorul decomunicare al Volksbank România.

Voiculescu, filo-austriac convins

Atunci când nuface şi desface alianţe sau propune suspendări ale şefului statului, DanVoiculescu se ocupă în Parlament de trăinicia relaţiilor româno-austriece. Eleste de ani buni preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cuRepublica Austria. Voiculescu a avut primul contact cu această funcţie parlamentarăîn anul 2004, fiind nevoit să renunţe la ea în 2007, când a demisionat dinParlament. Dovadă că Voiculescu a acordat o importanţă deosebită postului depreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria o facefaptul că imediat după ce a câştigat un nou fotoliu senatorial, în 2008, el arevenit la conducerea acestui grup parlamentar.

Volksbank în România

Volksbank Româniase confruntă momentan cu serioase probleme de imagine, fiind nevoită să facăfaţă unor procese şi amenzi.

Banca a fostamendată la sfârşitul anului trecut de autorităţi, în urma mai multor plângeriale unor clienţi. În noiembrie 2010, Comisariatul Regional pentru ProtecţiaConsumatorilor (CJPC) Cluj a amendat Volksbank cu 100.000 de lei pentruperceperea necorespunzătoare a comisionului de risc şi a propus preşedinteluiAutorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor (ANPC) suspendareaactivităţii de creditare a băncii. Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, declarala vremea respectivă, citat de Mediafax, că sancţiunile au fost aplicate dupăce s-au primit peste 500 de reclamaţii din partea clienţilor privindintroducerea comisionului de risc în comisionul de administrare, ceea ceconstituie o ilegalitate.

Tot în noiembrie anul trecut peste 1.000 de clienţiai Volksbank au depus la Tribunalul Bucureşti două cereri de chemare înjudecată a băncii, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele decredit, şi au solicitat suspendarea plăţii ratelor la împrumuturi până lamomentul soluţionării litigiului.

Înfiinţată înanul 2000, Volksbank România este o subsidiară foarte importantă a grupuluiaustriac Volksbank. În anul 2009, de pildă, ocupa poziţia a treia în topulbăncilor din România, top calculat după active, fiind depăşită doar de BCR şiBRD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11

Mai multe imagini:
Der Standard: „Felix” încasează 2,5 milioane de euro pentru a spăla imaginea Volksbank
zoom
Der Standard: „Felix” încasează 2,5 milioane de euro pentru a spăla imaginea Volksbank
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...