2019-01-24 04:34


Dezamăgire la nivel înalt. Traian Băsescu nu mai recunoaşte PDL

 |  20:20
Dezamăgire la nivel înalt. Traian Băsescu nu mai recunoaşte PDL

Traian Băsescu s-aarătat extrem de dezamăgit de PDL, un partid despre care spune că nu îl mai cunoaşteşi în care nu conteneşte să arunce cu acuzaţii. În cadrul emisiunii RadioRomânia Actualităţi, preşedintele şi-a exprimat părerile conform cărora PDLpare să fi abandonat criteriile morale, extrem de importante în politică şi îiacordă şanse minime la următoarele alegeri. ”Nu întotdeauna eu am dreptate, nuîntotdeauna mesajul meu este un mesaj de care ei au chef sau interes sau li separe că este mesajul sau poziţia corectă. Nu avem de mult o relaţie de... Mulţidintre ei nu erau în partid când eram eu preşedinte. (...) Nu mai au, să zicem,respectul cuvenit şefului de partid. Pentru mulţi dintre ei eu n-am fost şef departid. Au venit în partid după deschiderea largă a partidului”, a spusBăsescu, dezminţind zvonurile conform cărora el ar comanda din umbră PDL-ului.În plus, acesta nu a negat existenţa unor influenţe social-democrate asupraPDL-ului. Acuzaţiile preşedintelui la adresa democrat-liberalilor vin înspecial după votul de marţi acordat de PDL în favoarea Monicăi Ridzi. În urmaevenimentelor de marţi, PDL a aşezat-o pe aceasta lângă Adrian Năstase şi înacelaşi timp au clasat partidul în aceeaşi categorie cu PSD. Aceasta estepărerea preşedintelui Traian Băsescu, exprimată în emisiunea RRA. În acelaşitimp, şeful statului a acuzat PDL că prin acest vot au făcut un mare răuRomâniei şi că au readus Parlamentul în vizorul instituţiilor care nu au voinţăpolitică în lupta împotriva corupţiei. Preşedintele a găsit şi o caracterizarea votului de marţi din Camera Deputaţilor: o adordare sentimentală ademocrat-liberalilor în cazul Monica Ridzi.

“Înţeleg abordareasentimentală a colegilor, mai ales că, din câte afirmă ei, este extrem denejustificată această extindere prin Parchet, atât timp cât şeful de la IT esteîn anchetă, deci putea să-i dea foarte bine datele şi au suspectat un joc alprocurorului. Eu vă reproduc explicaţiile lor. Asta nu justifică însăslăbiciunea”, a declarat Băsescu. În plus, acesta consideră că la Bruxelles nu funcţionează scuza: “Afost o abordare sentimentală, doamna este bolnavă”. A subliniat apoi că atuncicând este la mijloc interesul naţional, politicianul nu are voie să fiesentimental.

Întrebat care va fi efectul votului din Parlament pe cazul Ridzi atâtasupra PDL, cât şi asupra vieţii politice româneşti, Traian Băsescu a răspuns: “Consecinţava fi că şi Parlamentul va fi menţionat în raportul Comisiei Europene ca fiindlipsit de voinţă politică în lupta împotriva corupţiei. Aşa că, în următorulraport vom avea două instituţii puse sub semnul întrebării: CSM şiParlament”.

Ponta:Propun PSD să nu mai comunice cu şeful statului

PreşedintelePSD, Victor Ponta, susţine că preşedintele Traian Băsescu minte când acuză Opoziţiaîn legătură cu votul în cazul Ridzi, menţionând că va propune partidului să numai ia în calcul vreo formă de comunicare cu şeful statului decât dacă acestaîşi cere scuze. "Declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu,de la Radio România, în care acuză Opoziţia fie că este subordonatăoligarhilor, fie pentru votul de protejare politică a Monicăi Iacob-Ridzi suntdincolo de orice limită a tupeului şi aroganţei. Este o declaraţieiresponsabilă, duplicitară, ipocrită şi rău-voitoare, făcută în deplinăcunoştinţă de cauză", afirmă Ponta într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...