2019-05-21 13:54


DEZVĂLUIRILE unui fost ministru: Ce INFLUENȚĂ avea Elena Udrea în politică

 |  18:04
DEZVĂLUIRILE unui fost ministru: Ce INFLUENȚĂ avea Elena Udrea în politică

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a vorbit, la Digi24, despre influența pe care o avea Elena Udrea, condamnată definitiv pentru fapte de corupție, dar în cazul căreia ICCJ a decis suspendarea executării pedepsei. El spune că nu a observat lucruri care să-i dea de bănuit în privința unor fapte de corupție, în perioada în care a fost ministru al Educației și consilier prezidențial.

„Existând această discuție despre corupție, ai ochii în patru față de subalterni, de colegi, ești extraordinar de atent la ce se discută în ședințele de guvern, formal sau informal. Tot ce vă spun eu trebuie să puneți însă în contextul unui om care nu avea niște legături istorice cu viața de partid. Eu nu am ajuns în funcția de ministru pentru că am luat-o de la funcții de jos în partid, eu am fost parașutat, mai mult sau mai puțin, ministru pentru că s-a considerat că expertiza mea este necesară, nu aveam în sânge ADN-ul de partid. La mine nu au ajuns situații în care să spun: omul ăsta vrea ceva ilegitim. Dacă aș fi avut, m-aș fi dus direct la DNA”, a spus Daniel Funeriu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, fostul ministru a spus: „Nu cunosc detalii, nu vreau să judec, nu am observat niciun moment să mă gândesc: aici se întâmplă ceva care nu este în regulă”.

În schimb, Funeriu spune că a observat influența pe care o avea Elena Udrea și a dat două exemple care l-au afectat direct.

„Eu am simțit această influență în două rânduri. Prima dată a fost când am introdus BAC-ul cu camere de luat vederi. Imediat ce s-au dat rezultatele, am discutat cu Traian Băsescu și i-am spus că e un fenomen social major și că în calitate de ministru îmi asum toate consecințele. Președintele m-a încurajat să merg în această direcție. A doua zi a fost ședință de partid, în care mi s-a cerut demisia. Acolo au fost doar trei oameni care mi-au luat apărarea: Emil Boc, Monica Macovei și Elena Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-19

TAGURI: daniel funeriu, ministru, elena udrea, influenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Ian 2019

Ziceți ceva și de trecerile la nivel cu calea ferată din capitală!https://petitieonline.ro/petitie/13976157.Semnați,oameni buni!
ANONIM
19 Ian 2019

AHA DECI ERA CUMINTE , CA MATA HARI DE PLESCOI
NEDUMERIRE
20 Ian 2019

Camere de luat vederi , nu educatie ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG