2019-01-16 17:09


Dialog între Bucureşti şi Kiev după şapte ani de pauză

 |  09:06
Dialog între Bucureşti şi Kiev după şapte ani de pauză

Ucraina şi România au reluat dialogul interguvernamental în domeniul dezvoltării transportului, turismului şi relaţiilor bilaterale în alte sectoare economice după o pauză de şapte ani. Miercuri, la Kiev, a avut loc prima reuniune a Comisiei româno-ucrainene pentru colaborare economică, industrială, ştiinţifică şi tehnică.

La întrevederea de miercuri, 11 aprilie, cele două părţi au evidenţiat îndeosebi perspectivele de cooperare în dezvoltarea transportului de mărfuri prin intermediul sistemului naval. Ministrul adjunct pentru Infrastructură Konstantin Efimenko a reprezentat partea ucraineană în cadrul acestei comisii, iar secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Eusebiu Pistru a condus delegaţia română.

Ucraina şi România au subliniat perspectivele de cooperare în cadrul coridorului TRACECA şi dezvoltarea traficului de mărfuri prin sistemul de feriboturi, convenind astfel să coopereze în special în domeniul transporturilor. De asemenea, părţile au convenit şi asupra liberalizări pieţei de transport rutier, având în vedere impulsionarea transportului rutier de mărfuri în 2011.

La dezbatere, partea română a fost informată în ceea ce priveşte autostrada din jurul Mării Negre pe segmentul ucrainean. Reprezentanţii celor două state au căzut de acord ca discuţia asupra acestui subiect să aibă loc în formatul Ucraina-România-Republica Moldova, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-24

TAGURI: Ucraina, România, dialog
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...