2018-12-10 01:56


Diamante din lumina lumânării

 |  18:42
Diamante din lumina lumânării

Un profesor universitar a făcut o descoperire senzaţională care ar putea avea implicaţii pentru industria diamantelor. Flăcările lumânărilor conţin milioane de particule minuscule de diamant, arată The Independent.

Cercetătorul Wuzong Zhou a arătat că aproximativ 1,5 milioane de nanoparticule de diamant sunt create de flacăra unei lumânări în fiecare secundă a arderii. Ela folosit o tehnică nouă de prelevare a probelor pentru a elimina particulele din centrul flăcării (ceea ce nu s-ar  mai fi făcut până acum) şi a constatat că aceasta conţine toate cele patru forme cunoscute de carbon, ceea ce a fost o surpriză, deoarece fiecare formă este creată de obicei în condiţii diferite. Omul de ştiinţă  a precizat că particulele de diamant sunt arse în acest proces, dar descoperirea va avea o importanţă deosebită asupra modului în care diamante ar putea fi create mai ieftin şi mai ecologic. Zhou a fost provocat de un coleg de breaslă care i-a spus că nimeni nu ştie ce este flacăra unei lumânări.

În Europa, cele mai vechi lumânări au fost descoperite în Franţa şi datează din primul secol al erei noastre. Prima lumânare se spune că a fost inventată în China cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, iar cercetările anterioare au arătat că moleculele de hidrocarbon din partea de jos a flăcării sunt convertite în dioxid de carbon de către partea superioară a flăcării.Dar întregul proces a rămas un mister până în prezent, odată cu descoperirea nanoparticulelor de diamant. Chiar dacă nu există încă nici o modalitate de extragere a particulelor de diamant dintr-o flacără, descoperirea va schimba felul în care este privită lumânarea.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...