2018-10-17 08:18


Diavolulascuns în Bazilica Sf. Francisc din Assisi

 |  18:49
Diavolulascuns în Bazilica Sf. Francisc din Assisi

Celebra Biserică Sfântul Francisc din Assisi, Italia, a ascuns un detaliu surpriză. Restauratorii au descoperit figura diavolului printre norii pictaţi ai uneia dintre cele mai faimoase fresce a lui Giotto, din secolul al XIII-lea. Este vorba despre pictura care reproduce moartea Sfântului Francisc.

Descoperirea a fost facută de restauratorul Chiara Frugone. Chipul diavolului este redat chiar în nor cu un nas cârn, un zâmbet viclean şi coarne negre. Figura nu se poate vedea cu ochiul liber de pe podeaua bazilicii, dar poate fi observată în fotografiile făcute cu zoom. Sergio Fusetti, reastauratorul şef al bazilicii, a spus că probabil Giotto nu a vrut niciodată ca imaginea diavolului să fie o parte majoră a frescei şi este posibil să fi fost pictată de către artist "ca să se distreze un pic". Ar putea fi chiar portretul unei persoane pe care o detesta şi a vrut să îi dea chipul diavolului în pictură.

Operele de artă din bazilica unde este înmormântat Sf. Francisc au fost restaurate după ce clădirea a fost grav avariată de un cutremur în 1997.Faimosul pictor Giotto di Bondone este cunoscut oficial ca părintele Renaşterii. Impactul operei sale a făcut ca mulţi sciitori să-l amintească pe Giotto în operele lor. În  “Divina Comedie”, Dante îl aşază pe pictor în “Purgatoriu”, iar Boccaccio îl descrie ca pe cel mai mare pictor al lumii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...