2019-01-22 04:23


Dictatura financiară. Mai multe bănci americane au decis să închidă conturile ambasadelor străine din SUA

 |  17:39
Dictatura financiară. Mai multe bănci americane au decis să închidă conturile ambasadelor străine din SUA

Decizie surprinzătoare. Maimulte bănci americane au hotărât să închidă conturile ambasadelor străine dinStatele Unite.Diplomaţii străini s-au plâns Guvernului american în legătură cu deciziabăncilor, Departamentul de Stat al SUA încercând să calmeze spiritele.

Diplomaţiidin mai multe ţări au anunţat că, în prezent, caută activ o altă bancă, dar nuau succes. Oficialii federali au ascultat plângerile a circa 150 de diplomaţi,într-o discuţie cu uşile închise. Unii au avertizat că bugetul ONU ar putea fiafectat de închiderea conturilor. Presa din SUA a speculat că decizia băncilor arfi fost provocată de dificultăţile în respectarea reglementărilor federaleîmpotriva spălării de bani, cevizează transferurile internaţionale.Reglementările au fost înăsprite după 11 septembrie 2001, într-un efort de astopa fluxul de bani din străinătate destinat pregătirii de atacuri teroriste. Nici o bancă nu a evocat public închiderea acestor conturi, dardiplomaţii apreciază şi ei că principala cauză este costul prea mare al urmăririioriginii fondurilor care ajung în Statele Unite în cadrul supravegheriiactivităţilor teroriste.

Subsecretarulde Stat american Patrick Kennedy a declarat, pentru WashingtonPost, că Departamentul de Stat încearcă să convingă băncile care au renunţat laserviciile lor pentru diplomaţi să îşi revizuiască decizia şi să convingă altebănci să accepte aceste conturi. Membrii permanenţi ai Consiliului deSecuritate al ONU, cum ar fi Franţa sau China, au fost sfătuiţi să caute o nouăbancă.

Marile puteri au declarat căsperă să găsească alte bănci, dar zeci de ţări africane au deja probleme, audeclarat diplomaţii. Conturile sunt necesare pentru plata salariilorangajaţilor şi a facturilor.

JPMorgan Chase, care se ocupă de multe conturi diplomatice, nu a precizat motivulpentru care a renunţat la aceste servicii. Într-o scrisoare datată din 30septembrie, banca şi-a anunţat clienţii diplomatici că "a luat decizia dea-şi închide divizia care deserveşte entităţi diplomatice şi guvernestrăine" şi a precizat că decizia nu reflectă modul în care diplomaţiis-au ocupat de conturile lor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...