2019-01-18 12:15


Diplomaţi europeni - 12 state membre UE sunt împotriva aderării României la Schengen în martie

 |  14:39
Diplomaţi europeni - 12 state membre UE sunt împotriva aderării României la Schengen în martie

Franţaşi Germania nu sunt singurele state în opiniacărora aderarea României şi Bulgariei nu ar trebui să se producă în martie2011, părerea lor este împărtăşită de circa 12 state membre UE, a declaratpentru AFP un diplomat citat sub acoperirea anonimatului. Cele două state nu sevor integra în spaţiul Schengen la sfârşitul lui martie, deoarece raportul deevaluare privind controlul frontierelor bulgare este "negativ",potrivit mai multor diplomaţi europeni.

Deciziaar trebui să fie luată în cadrul Consiliului miniştrilor de Interne din UniuneaEuropeană, prevăzut să se desfăşoare la 24 februarie.

"Aderareaîn martie este moartă. Nici o decizie nu va fi luată, deoarece raportul deevaluare a Bulgariei privind controlul frontierei sale cu Turcia este negativ.Or, nu putem să admitem România fără Bulgaria", a explicat unuldintre aceşti diplomaţi, sub acoperirea anonimatului. Preşedinţia ungară a UEpoate decide să pună această chestiune pe ordinea de zi a reuniunii miniştrilorde Interne, dar "decizia va fi negativă", a apreciat un alt diplomat."Franţa şi Germania nu sunt singurele.Aproximativ 12 Guverne din UE împărtăşesc această opinie", a subliniat acesta.

Amânareaaderării la spaţiul Schengen nu trebuie să fie considerată o sancţiune."Grecia a fost respinsă de trei ori de Germania înainte de a fi în finaladmisă, iar actualitatea arată că Germania avea dreptate să o blocheze,deoarece Grecia are în continuare probleme cu asigurarea securităţii lafrontiera sa cu Turcia", aminteşte un alt diplomat de la Bruxelles.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...