2018-09-24 12:46


Directorul Ansaldo Nucleare, împuşcat la Genova

 |  19:32
Directorul Ansaldo Nucleare, împuşcat la Genova

Directorul companiei italiene Ansaldo Nucleare a fost rănit ieri la Genova de un pistolar, în plină stradă, transmite Agerpres. Firma Ansaldo Nucleare este cea care a construit reactorul numărul doi al centralei nucleare de la Cernavodă.

Roberto Adinolfi, un inginer în vârstă de 53 de ani specializat în domeniul nuclear, ieşise singur din casă şi se îndrepta către autoturismul său în momentul agresiunii. Conform reconstituirii realizate de carabinieri, agresorul l-a urmărit pe jos pe o distanţă de câţiva metri, iar apoi a tras din spate un foc în piciorul victimei care se pregătea să urce în maşină, după care a fugit împreună cu un complice care îl aştepta pe motocicletă. Acest mod de operare este foarte asemănător cu cel al grupării teroriste de extremă stânga Brigăzile Roşii. Adinolfi a fost operat de o fractură la tibie, dar viaţa sa nu se află în pericol. Faptul că atacatorul a ţintit piciorul victimei cu o armă semiautomată aminteşte de atentatele din anii trecuţi.

Pista teroristă

Procurorul parchetului din Genova, Michele Di Lecce, nu a exclus la rândul său pista teroristă. “Una din ipotezele pe care le avem în vedere este pista teroristă, dar lăsăm deschise şi alte piste.  Deocamdată nu avem nici o revendicare”, a spus acesta. Mai mulţi oameni politici, atât de stânga, cât şi de dreapta, şi-au exprimat indignarea faţă de cele întâmplate. Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala formaţiune de centru-stânga din Italia, a condamnat actul, care în opinia sa a constituit “un semn neliniştitor de accentuare a tensiunilor şi a violenţelor”, menţionând că “din păcate istoria Italiei a fost marcată de violenţă, iar ţara a plătit un tribut greu de sânge şi recul politic”.

Supărare pe austeritate

După cum menţionează Reuters, măsurile de austeritate ale guvernului condus de premierul tehnocrat Mario Monti vizând controlul deficitului public au stârnit o amplă nemulţumire publică, dar manifestările împotriva acestei politici au fost în general paşnice şi nu au existat semne de violenţă politică organizată. O serie de sinucideri, mai ales în rândul oamenilor de afaceri loviţi de probleme financiare, a subliniat în schimb costul uman al crizei. Săptămâna trecută, un bărbat de 54 de ani a luat un ostatic la un sediu al agenţiei italiene de colectare a taxelor Equitalia, într-un gest de disperare, deşi incidentul s-a încheiat fără violenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: director, ansaldo nucleare, impuscat, geneva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...