2017-01-20 01:28

POLITICA


Directorul FMI, reţinut la New York pentru o presupusă tentativă de viol

 |  10:04
Directorul FMI, reţinut la New York pentru o presupusă tentativă de viol

Directorul general alFondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost reţinut sâmbătăseară pe aeroportul JFK din New Yorkşi urmează să fie pus sub acuzare pentru agresiune sexuală.

Strauss-Kahn,potenţial candidat socialist pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din2012, "va fi inculpat pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şitentativă de viol", a declarat sâmbătă seară un reprezentant al poliţieidin New York.

Inculparea ar putea fipronunţată în cursul zilei de duminică, a precizat purtătorul de cuvânt alpoliţiei.

DominiqueStrauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost debarcat dintr-un avion Air Francecu destinaţia Paris, cu numai câteva minute înaintea decolării, au declaratsurse oficiale. Sâmbătă seară, el se afla încă la comisariatul din Harlem unde a fost transferat de la aeroport.

Surse din cadrulpoliţiei americane au declarat că directorul FMI a părăsit precipitat hotelulSofitel, unde şi-a lăsat lucrurile şi telefonul mobil.

O menajeră a relatatpoliţiei că a fost agresată de Strauss-Kahn în momentul în care acesta a ieşit,dezbrăcat, din baie.

New York Times aanunţat sâmbătă arestarea lui Strauss-Kahn, fost ministru de Finanţe şi unadintre principalele personalităţi ale vieţii politice franceze. "În jurulorei 16.45, anchetatori în civil ai Autorităţii portuare din New York şi NewJersey au urcat la bordul zborului Air France 23 (...) şi l-au reţinut peStrauss-Kahn", a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii, John Kelly.

Agenţii au acţionat pebaza unei informaţii primite de la poliţia din New York, care anchetează "oagresiune brutală asupra unei angajate a hotelului Sofitel New York".

Strauss-Kahn urma săajungă duminică la Berlin, unde avea programată o întrevedere cu cancelarulAngela Merkel, iar luni urma să participe la o reuniune a miniştrilor deFinanţe din zona euro.

El a fost numit laconducerea FMI în septembrie 2007, cu misiunea de a reforma în profunzimeinstituţia.

În 2008, Strauss-Kahna făcut obiectul unei anchete FMI în urma unei relaţii extraconjugale cu ofostă angajată a Departamentului pentru Africa. Ancheta a stabilit că aceastanu a fost favorizată ca urmare a relaţiei cu directorul FMI şi că nu au avutloc "hărţuiri, favoritisme sau abuzuri de putere". Cu toate acestea,FMI i-a reproşat directorului său "o gravă eroare de judecată",într-un scandal reflectat pe larg de presa din întreaga lume.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image