2017-01-23 02:32


Divorţ în curtea liberalilor cu execuţii pe bandă. Crin Antonescu i-a scos din sediul PNL pe oamenii lui Andrei Chiliman

 |  14:00
Divorţ în curtea liberalilor cu execuţii pe bandă. Crin Antonescu i-a scos din sediul PNL pe oamenii lui Andrei Chiliman
Războiuldintre preşedintele PNL, Crin Antonescu şi gruparea Andrei Chiliman-VladMoisescu a fost tranşat ieri de conducerea liberalilor prin execuţii rapide.Secretarul general, Radu Stroe, secretarii adjuncţi şi şefa Departamentului deComunicare au fost schimbaţi din funcţii la ordinul lui Crin Antonescu. Mutareadovedeşte schisma care există între preşedintele PNL şi liberalii din sectorul1.

Deciziile importante au fost luate în PNL înweekendul trecut. Surse din PNL susţin că secretarul general Radu Stroe a fostanunţat de luni seara că nu mai este dorit în această funcţie şi că va fischimbat. Pentru ca lucrurile să nu arate tensiunile existente în interiorulpartidului, înlocuirea a fost prezentată drept o promovare. După ce şi-aanunţat demisia în faţa colegilor din Biroul Politic Central, Stroe a declaratîn faţa presei că i-a revenit o altă misiune. “Am fost propus de președinteleCrin Antonescu în funcţia de coordonator al Comisiilor de specialitate alepartidului, având în vedere faptul că deja s-au format mai multe grupuri delucru, potrivit protocolului USL pe toate zonele de activitate”, a precizatStroe. Fostul secretar general îl înlocuieşte în fruntea Comisiilor deSpecialitate pe vicepreşedintele Varujan Vosganian, aflat şi el în dizgraţiaactualei conduceri. Noul secretar general a devenit Eduard Hellvig. Consilierpersonal al lui Crin Antonescu, Hellvig a apărut anul trecut şi pe lista“Guvernului din umbră” al PNL cu un rol foarte important: ministrul infrastructuriiNaţionale. De precizat este că în Partidul Naţional Liberal, secretarul generalnu este ales la Congres, ci este propus de preşedintele partidului. Deasemenea, au fost schimbaţi din funcţie şi secretarii generali adjuncţi şitrezorierul partidului. Printre cei care vor trebui să îşi facă bagajele dinKiseleff se numără şi Ion Brad - secretar general adjunct, un apropiat algrupării Chiliman-Moisescu.

Schimbări la Comunicare

Ioana Costescu şiOana Sima responsabilele pentru Departamentul de Comunicare al PNL au dispărutşi ele din schemă. Apropiate de Vlad Moisescu şi Andrei Chiliman, cele două aufost înlocuite cu consilierul personal al lui Crin Antonescu - Dan Mihalache.Acesta a mai condus Departamentul înainte de venirea celor două. Mişcarea le-aluat prin surprindere pe Costescu şi Sima, ele nefiind anunţate în prealabil demişcările pregătite de preşedintele PNL. Surse din PNL susţin că decapitareaşefilor de la Comunicare reprezintă o nouă dovadă a rupturii existentă întretabarele din PNL. Ieri a avut o şedinţă la sediul din Kiseleff, undeangajaţilor rămaşi le-au fost anunţate noile schimbări. Conform surselorcitate, în urma divorţului dintre Chiliman şi Antonescu, liberalii din Sectorul1 au tăiat şi sursa financiară. „Banii celor de la PNL sector 1 au fostînlocuiţi cu cei ai lui Dan Voiculescu”, au acuzat cei daţi afară. De precizatcă în PNL există o taxă pentru fiecare membru de partid, taxă în urma căreiaajung în vistieria partidului, lunar, aproximativ 50.000 de euro.

Excluderi, numiri

Consiliul Naţional Executiv al PNL a decisieri, la propunerea lui Crin Antonescu, şi excluderea din partid a primaruluimunicipiului Deva, Mircia Muntean. Chiar dacă senatorul Ruşanu a pledat pentruo suspendarea de şase luni, s-a luat decizia radicală. Ziua de ieri nu aconsemnat doar excluderi şi eliminări. Rareş Mănescu a fost numit trezorierulPNL, Marcel Octavian Nicolescu a fost numit în fruntea DepartamentuluiOrganizare şi Operativ, Corneliu Eugeniu Gorcea va prelua şefia DepartamentuluiFinanciar şi Administrativ, Theodora Bertzi se va ocupa de Relaţia cuSocietatea Civilă şi Diaspora, Ionuţ Stroe va coordona DepartamentulInformatic, Radu Surugiu va avea în responsabilitate Departamentul pentruRelaţia cu Organizaţiile Speciale ale PNL, iar Iulian Butnaru va avea însubordine Departamentul Electoral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MORA
04 Mai 2011

Si uite asa,incet,incet PNL se transforma in PC si PSD!Cati or mai ramane !
SILE
04 Mai 2011

Credeti ca mai intereseaza prea multa lume aceasta incaerare de potai? P N L a fost de la inceput o adunatura de ciori vopsite si dupa ce au pacalit pentru o vreme pe destui oameni de buna credinta vor ramine sa ciriie intre ele in ca o vreme.Pentru ca proverbul nu specifica modul de reactie al celor prostiti un timp dupa ce acestia se trezesc. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image