2019-04-23 05:17


DODON: Există solicitări de declarare PERSONA NON GRATA a lui Traian Băsescu

 |  11:04
DODON: Există solicitări de declarare PERSONA NON GRATA a lui Traian Băsescu

Comisii din cadrul Consiliului Societăţii Civile de pe lângă preşedintele Republicii Moldova cer începerea procedurii de declarare a lui Traian Băsescu persona non grata, anunţă preşedintele Igor Dodon.

Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova au desfăşurat şedinţe pe marginea acţiunilor desfăşurate pe teritoriul Republicii Moldova de către cetăţeanul român Traian Băsescu, anunţă Dodon pe contul său de Facebook.

"Aceste comisii solicită iniţierea procedurii de declarare persona non-grata a domnului Băsescu pe teritoriul ţării noastre", spune Dodon, potrivit News.ro.

El prezintă şi un proces-verbal al Comisiei pentru consolidarea statalităţii şi reintegrarea ţării.

Comisia consideră că Băsescu atentează la suveranitatea naţională a Republicii Moldova, creează impedimente suplimentare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, propagă xenofobia, moldofobia şi rusofobia, creează tensuni în relaţiile interetnice şi adânceşte scindarea societăţii moldoveneşti, creează premise pentru tulburări în masă şi infracţiuni şi seamănă neîncredere în valorile naţional statale ale Republicii Moldova.

Comisia cere modificarea legislaţiei privind securitatea naţională, argumentând că în toate statele europene, inclusiv în România, activitatea  persoanelor împotriva suveranităţii, independenţei ţării se consideră risc, atentat, crimă gravă împotriva statului şi se pedepseşte conform legislaţiei penale cu ani grei de puşcărie.

De asemenea, solicită şi completarea Codului Penal al R. Moldova astfel încât cetăţenii străini învinuiţi de infracţiuni împotriva suveranităţii şi independenţei ţării să fie pasibili de pedeapsă penală şi să fie expluzaţi sau declaraţi persona non grata.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-07

TAGURI: dodon, basescu, persona non grata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
07 Dec 2017

Bravo, Dodon! Deocamdata R.Moldova este stat suveran, asa ca trebuie sa-si protejeze interesele subminate de conspirationisti de 2 bani, terchea-berchea in tara de origine, care fac valuri doar pentru a amana ziua cand vor fi luati la intrebari de lege sau -pe strada- de justitia populara...
UN FOST ROMAN
08 Dec 2017

Corect. A distrus Romania.Ajunge. Sa nu mai faca rau si pentru Moldova. Nu stie sa faca decat rău si mai bine sta in bancă sa.
Random imageUltimele stiri


STARBAG