2019-03-23 04:43


DOLIU în politică: A murit un fost MINISTRU de finanțe!

 |  17:12
DOLIU în politică: A murit un fost MINISTRU de finanțe!

Florea Dumitrescu, fost ministru de Finanțe în regimul Ceaușescu și cinci ani Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Socialiste România, s-a stins din viață luni, la vârsta de 91 de ani.

Potrivit fostului senator Marius Marinescu, Florea Dumitrescu a fost găsit în stare de inconștiență o nepoată. Medicii veniți de urgență au constat decesul fostului guvernator.

Florea Dumitrescu și-a început carriera ca funcționar în Banca Națională și a ajuns să stea la masă cu cei mai mari bancheri ai lumii. Este primul ministru de Finanțe dintr-o țară socialistă membră CAER care a semnat acorduri cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, determinându-l pe Robert Mc- Namara, șeful Băncii Mondiale, să schimbe politica de creditare, scrie EVZ.

A intrat în numeroase conflicte cu Ceaușescu, care i-a apreciat însă întotdeauna tonul franc.

Era în staff-ul de partid când România a început să achite întreaga datorie externă, după ce țara ajunsese în incapacitate de plată din cauza unei ambiții prostești a lui Ceaușescu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-16

TAGURI: doliu, politica, ministru, finante, bnr, florea dumitrescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Apr 2018

Mastodontii puterii comunistoide.. pai treb sa se curateasca macar astfel societatea de toti impostorii celor decimati in modalitati diverse, pacat de cei care au reusit sa se strecoare si care ar fi eventual confundati cu clica pe care motivat in facea docenteasa codoi boi si magari, caci elita fusese exterminata, apoi ce le ramase fura oportunistii si cum majoritatea erau de etnie rroma, cu educatie traditionala lipsa, se manifestau cum ii descrisese furioasa pe acesti incurca lumea docenta codoi.
ANONIM
16 Apr 2018

Despre morti numai de bine atat EL cat si Generalul Nicolae Nițu, fostul șef al Poliției Capitalei, care a devenit celebru sub numele „Tata Nițu“. Au murit in perioada dintre Invierea si Inaltarea Domnului ISUS (acestia trec pe cealalta lume fara judecata). Poate au facut pe Pamant mai mult bine decat rau .
BăţăGUI
16 Apr 2018

A fost un mare profesionist in finante!D-zeu sa il ierte!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...