2017-01-20 09:55

POLITICA


Dominique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de director al FMI: Vreau să îmi consacru tot timpul şi toată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia

 |  08:53
Dominique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de director al FMI: Vreau să îmi consacru tot timpul şi toată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia

Dominique Strauss-Kahna demisionat joi din funcţia de director general al Fondului MonetarInternaţional (FMI) şi a afirmat într-o scrisoare adresată consiliului deadministraţie că este nevinovat de faptele de agresiune sexuală pentru careeste încarcerat.

"DominiqueStrauss-Kahn a informat astăzi consiliul de administraţie al Fondului MonetarInternaţional în legătură cu intenţia sa de a demisiona din funcţia de directorgeneral cu efect imediat", a declarat instituţia într-un comunicatpublicat cu puţin timp după miezul nopţii (07.00 ora României).

FMI a adăugat şi oscrisoare în care Strauss-Kahn îşi explică motivele.

"Cu o infinitătristeţe mă simt constrâns, astăzi, să prezint consiliului de administraţiedemisia mea din funcţia de director general al FMI", a scris el în aceastăscrisoare.

" Ţin să spun căneg cu cea mai mare fermitate posibilă toate acuzaţiile care mi-au fost aduse.Vreau să protejez această instituţie pe care am servit-o cu onoare şidevotament, şi în special vreau să îmi consacru toată forţa, tot timpul şitoată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia ", a adăugat el.

Strauss-Kahn a preluatfuncţia în noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sâmbătă, , o cameristă a hotelului încare îşi petrecuse noaptea acuzându-l că a agresat-o sexual şi că a încercat săo violeze.

Avocaţii săi au depusmiercuri o cerere de eliberare, la două zile după ce o judecătoare a ordonatîncarcerarea sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image