2017-01-19 02:20

POLITICA


Dominique Strauss-Kahn a fost arestat preventiv pentru proxenetism

 |  11:37
Dominique Strauss-Kahn a fost arestat preventiv pentru proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, fost director al FMI, a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de "complicitate la proxenetism" şi "tăinuirea unui abuz de bunuri sociale" în dosarul Carlton.

Strauss-Kahn a fost informat cu privire la plasarea sa în arest preventiv de către anchetatorii poliţiei judiciare din Lille, după ce a sosit cu puţin înainte de ora 09.00 (10.00 ora României) într-o cazarmă a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat.

Fostul director al FMI urma să fie interogat în legătură cu petrecerile la care ar fi participat, în special la Paris şi Washington, pentru a se stabili dacă femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate. Aceste seri erau organizate în special de unul dintre apropiaţii săi, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage. De asemenea, ar putea fi ridicată şi problema unor eventuale compensaţii pentru aceste petreceri.

Între 11 şi 13 mai, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York, a avut loc ultima dintre aceste petreceri în capitala americană.

Strauss-Kahn şi-a văzut ascensiunea oprită brutal în mai 2011, după ce a fost arestat la New York, fiind favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale franceze din 2012, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Dominique_Strauss-Kahn, arest, proxenetismComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image