2017-01-23 22:51


Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativă de viol. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă - VIDEO

 |  08:37
Dominique Strauss-Kahn, arestat pentru tentativă de viol. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă - VIDEO

Judecătorulinstanţei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cauţiune adirectorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotărând menţinerea acestuia în arestpreventiv şi încarcerarea. Judecătoarea Melissa Jackson a evocat riscul cadirectorul FMI să fugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătăla aeroport.

Procurorii americani ceruseră în instanţămenţinerea în detenţie a directorului FMI şi respingerea posibilităţiieliberării pe cauţiune, în timp ce avocaţii apărării doreau eliberarea contraunei cauţiuni de un milionde dolari şi mutarea temporară la fiica sa, care locuieşte la New York.

"Există informaţii conformcărora a avut o conduită similară în cel puţin un alt caz",a argumentat procurorul în instanţă.

Avocatul apărării a precizat că directorul FMI nu a fugit dela Hotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acestlucru. "S-a grăbit pentru a merge să ia masa cu o persoană care poateconfirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman în faţa judecătoareiMelissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamăgit" dehotărârea judecătoarei de menţinere a clientului său în detenţie, afirmând că"lupta abia începe".

"Credem în nevinovăţia domnului Strauss-Kahn. Cerem să i serecunoască prezumţia de nevinovăţie", a spus avocatul.

Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fost fixată pe20 mai.

În paralel, FMI a comunicat căStrauss-Kahn a plătit sâmbătă cazarea la Hotelul Sofitel din New York, maiprecis 525 de dolari. "Din ceea ce ştiu, tariful camerei a fost de 525 dedolari şi a fost o călătorie privată a directorului general", a declaratWilliam Murray, purtătorul de cuvânt al FMI.

Şeful FMI neagă faptele care îi sunt reproşate -avocat

Dominique Strauss-Kahn a negat în instanţă faptele care i-aufost reproşate, afirmă unul dintre avocaţii acestuia.

Avocatul a precizat că directorul FMI nu a fugit de laHotelul Sofitel, ci a mers la masă cu o persoană care poate confirma acestlucru.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni laun tribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i seaduc.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă la New York, fiind acuzatde agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, după ce ocameristă l-ar fi denunţat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image