2017-01-21 19:33

POLITICA


Dosarul ''Felix'' se întoarce. Plângere penală împotriva lui Voiculescu pentru fals în declaraţii

 |  19:46
Dosarul ''Felix'' se întoarce. Plângere penală împotriva lui Voiculescu pentru fals în declaraţii
Senatorul Dan Voiculescu a fost reclamat ierila Parchetul General pentru fals în declaraţii. O persoană fizică a depus oplângere penală în acest sens la Parchetul General, după ce Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv şi irevocabil, pe 10 martie, căacesta a colaborat cu fosta Securitate.

În 2008, Dan Voiculescu a redactat odeclaraţie pe proprie răspundere referitoare la relaţia sa cu Securitatea. Încadrul acesteia, Voiculescu nu a confirmat, nici infirmat colaborarea cuSecuritatea, însă a trecut o notă în subsolul declaraţiei în care preciza că,potrivit deciziei CNSAS din noiembrie 2003, nu a fost colaborator alSecurităţii. “Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şimalversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act careface în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii”, a adăugatsenatorul în nota ataşată declaraţiei din 2008.

Dan Voiculescu a susţinut, la audierile CNSASdin 2006, că dădea informaţii şi despre cetăţeni străini, fiind "obligatsă câştige o pâine", potrivit documentelor depuse în instanţă."Lucrând în comerţ exterior eram obligat să-mi câştig şi eu o pâine cândmă întrebau de un cetăţean străin ce e cu el să spun ce ştiu despre el. Dar nici pe acela nu îl turnam în sensul de a-i face vreun rău. Despre români, dupăcum rezultă din toate dosarele şi din toate hârtiile acestea, nu am vorbit înviaţa mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comerţul exterior”, searată în documentul ce conţine redactarea audierii lui Dan Voiculescu la CNSAS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
30 Mar 2011

Mi se pare normal. Gunoiul asta era cat-paci sa ajunga vicepremier.
NEGATIV
30 Mar 2011

se intoarce rin basecu vrei sa zici.... bine ca nu se mai intoarce flota niciodata.
STELIAN TUDOSE
30 Mar 2011

mai sa fie...cum s-a trezit un anonim sa depuna o plangere :))...cred ca nu putea sa doarma. atat de penibili sunt adversarii lui voiculescu. amatori. in primul rand, voiculescu nu a facut politie politica. sunt dovezi pezentante, curtea de apel a respins toate acuzatiile formulate initial de CNSAS. in al doilea rand, verdictul dat de iccj este cu siguranta unul comandat - unul dintre judecatori era un fost pdlist de frunte.
CORNELIUS
30 Mar 2011

pai din cate am vazut in declaratia lui voiculescu, plangerea asta cam scartaie

Adauga un comentariu

Random image